RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Crnjac: Morbidno je nazvati Radićevu ulicu po Ashdownu

Napisano 27.12.2018. 23:22

Na jučer održanoj sjednici Skupštine Sarajevske županije, zastupnica SDA  Samra Ćosović-Hajdarević  podnijela je inicijativu o promjeni imena Ulice Stjepana Radića u Ulicu Paddyja Ashdowna. Nakon te ideje, uslijedile su burne reakcije u hrvatskom dijelu javnosti u BiH i Hrvatskoj. Novinar portala Dnevnik.ba Ivan Crnjac rekao je za Hrvatski Medijski Servis  da je ova ideja zasigurno predložena uz blagoslov vrha SDA.

“SDA je zatvorena poput ulišta u kojem prebivaju pčele u kojem su trutovi i matice glavni stoga odluku SDA ove kantonalne zastupnice možemo promatrati kao nešto što je blagoslovljeno iz vrha stranke”, smatra Crnjac i dodaje da je ova ideja morbidna s obzirom na sve ono što je Ashdown učinio Hrvatima u BiH.

“Morbidna je ideja da se Radićeva ulica nazove po notornom zlikovcu kakav je bio Ashdown, ali je istovremeno dobra jer tako SDA kao najjača bošnjačka stranka pokazuje cijelom svijetu koliko je sklona podobnosti i ulizivanju prema najobičnijim imperijalističkim zlikovcima koji bh. narode promatraju kao roblje koje treba pogoditi”, naveo je Crnjac za HMS.

Novinar Dnevnika.ba smatra i da je ova ideja pokazatelj kako bošnjačke stranke Sarajevo žele učiniti nehrvatskim gradom.

“Micanje Stjepana Radića iz Sarajeva bila bi šaka u glavu svim Hrvatima s obzirom na to da je Sarajevo i hrvatski grad unatoč težnjama pojedinaca iz raznih bošnjačkih opcija da ga ‘odhrvate’ do neprepoznatljivosti”, zaključio je Crnjac.

Paddy Ashdown, bivši visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini i nekadašnji lider Liberalno-demokratske partije u Ujedinjenom Kraljevstvu, preminuo je 22. prosinca u 77. godini života. Hrvati u BiH Ashdowna će pamtiti po tome što je nametnuo Statut Mostara, prema kojem je vrijednost glasa Bošnjaka bila višestruko veća od vrijednosti glasa Hrvata, što je Ustavni sud BiH ocijenio diskriminirajućim te poništio nametnuta izborna pravila za Mostar.


Nema komentara

Anketa

Ustavi