RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Daily Telegraph: "Ashton napravila tajni plan za upravljanje BiH"

Napisano 28.07.2010. 11:37
Catherine Ashton

LONDON - Pod naslovom "Ashton napravila tajni plan za upravljanje Bosnom" Daily Telegraph piše u srijedu da visoka predstavnica Europske unije za vanjske poslove i sigurnost Catherine Ashton planira preuzeti direktnu kontrolu nad BiH s novim ovlastima usmjerenim protiv srpskih "hardlinera" koji se protive bosanskoj državi i blokiraju političke reforme.

U povjerljivom dokumentu koji je završila ovog tjedna Ashton je, nastavlja list, predložila formiranje novog položaja moćnog izaslanika EU-a nakon jesenjih izbora u BiH sa zadatkom da progura ustavne reforme zemlje, odnosno, jačanja bh. institucija, uglavnom na štetu Republike Srpske.

Novi izaslanik bi preuzeo dužnosti visokog predstavnika međunarodne zajednice i kao dio nove europske diplomatske službe upravljao bi još i mirovnim snagama i europskom policijskom misijom u Bosni i Hercegovini.

Da bi prevladao otpor ustavnim reformama, bio bi ovlašten predložiti zabranu putovanja u Europsku uniju i zamrzavanje bankovnih računa i drugih sredstava svih osoba za koje smatra da ih opstruiraju, uključujući, kako su listu potvrdili europski diplomati, i premijera RS-a Milorada Dodika.

Cilj je, kako piše Daily Telegraph, da Europska unija preuzme vodeću međunarodnu ulogu u BiH.

List prenosi i komentar jednog britanskog stručnjaka da je s obzirom na to koliko Unija insistira na demokraciji i ljudskim pravima, u najmanju ruku ironično da je pribjegla ovako drakonskim mjerama koje sprečavaju slobodnu javnu debatu o putu naprijed za BiH.

Fena


Kolio je tajan taj plan da su ga islamisti gurnuli u javnost . Dobro tajan je, hahahihihi

može samo , ova pičkurina popušiti Dodiku i to kad se Dodik napije, RŽNJIKAVA je brate.

Autor: sred.bosna | Napisano 28.07.2010. | (54) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(48)

Nadam se da će Dodik , Bog mu dao ZDRAVLJA I MUDROSTI , poraziti islamističko-terorističku politiku koja je na djelu u BiH tj u samo u federaciji . Ta politika vlada Hrvatima već cijelih 10 god , a sve poradi JUDA koji su uzeli KRVARINE . I Juda je bio moralniji kada je vidio šta je uradio objesio se, a ovi naši se DIĆE i to zamotavju PRIČOM o suživotu, EU-atlanskim integracijam i sl GLUPOSTIMA.

Primjer očit su : ZUBAK, KOMŠIĆI, sada jurišić, ljubić, raguž.

Autor: sred.bosna | Napisano 28.07.2010. | (58) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(34)

Kad god se Britanci uključe da kazne Srbe na kraju Hrvati i Bošnjaci dobiju po p.

Nešto ja njima ništa ne vjerujem...

Autor: Junuz Djipalo | Napisano 28.07.2010. | (44) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(31)

Englezi su bome satrali stare prijatelje Srbe...počevši od uloge u bombardiranju 1999, do perjanica priznanja Kosova, pa evo sad povratka Ganića u Sarajevo...a Ashtonka se opasno nameračila na RS.

Autor: Ministry of Sound | Napisano 28.07.2010. | (37) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(32)

Anketa

Ustavi