RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Danas se otvara najveći sajam gospodarstva u BiH

Napisano 13.04.2010. 00:04

U utorak 13. travnja 2010. godine se otvara najveći i najznačajniji sajam gospodarstva u BiH, a mogli bi reći jedan od najznačajnijih i najvećih sajmova u ovom dijelu Europe. U pitanju je 13. po redu tradicionalni međunarodni sajam gospodarstva - Mostar 2010.

Na terenima bivšeg mostarskog gospodarskog giganta Soko u Rodoču će ovog tjedna blizu 800 izlagača iz 30 zemalja svijeta ponuditi svoje proizvode, predstaviti svoj business potencijalnim kucima, poslovnim partnerima i svim gostima ovogodišnjeg mostarskog sajma. Zemlja partner ove godine je Republika Srbija, a samo svečano otvaranje će biti od strane srbijanskog predsjednika Borisa Tadića. Izlagači iz Republike Srbije će imati na raspolaganju oko tisuću četvornih metara izložbenog prostora.

U sklopu sajma će se održati i dva podsajma - Sajam turizma i Sajam grafičke industrije i knjige. Na sajmu će nazočiti predstavnici deset gospodarskih komora iz šireg okruženja, a tijekom sajma će biti održani brojni stručni skupovi. Najznačajniji će biti Gospodarski forum "Ekonomska suradnja Srbije i BiH u okviru CEFTA-e", te međunarodne konferencije o temama "Koridor Vc - europska budućnost BiH" i "Trendovi u grafičkoj industriji". Posebno predstavljanje u okviru sajma će imati talijanska regija Abruzzo. Inače, to je regija u središnjoj Italiji, koja se prostire na više od 10.000 četvornih kilometara i ima 1.334.675 stanovnika. Gospodarstvo regije počiva na farmaceutskoj i elektroničkoj industriji, a zbog naslonjenosti na Jadransko more je razvijen i turizam.

Organizator priredbe je tvrtka Mostarski sajam d.o.o. Mostar, a u prethodnim godinama je broj posjetitelja  premašivao brojku od 50.000 posjetitelja, dok se izložbeni prostori nalaze na površini većoj od 30.000 četvornih metara. Sajam obuhvaća šrok spektar gospodarstva i na njemu se predstavljaju gradovi, županije, regije  gospodarstvo, turizam, te sektori građevinarstva, autoindustrije, prehrambene, kemijske, drvne, informatike, kozmetike, sporta, grafike, izdavaštva, financijskog posredništva itd.

HB.org

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi