RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Mostar - stjecište uglednika iz regije

Napisano 12.04.2010. 22:02

Prvo je danas u mostarsku zračnu luku oko 15:20 sletio srbijanski predsjednik Boris Tadić, koji će sutra svečano otvoriti međunarodni gospodarski sajam - Mostar 2010. godine. Inače, predsjednik Tadić će večeras biti u Trebinju, gdje će se sastati sa premijerom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Sutra nakon otvaranja sajma će biti prigoda za brojne bilateralne i multilateralne sastanke sa političarima iz BiH, osobito sa poltičkim predstavnicima Hrvata u BiH.  Sajam će također posjetiti Visoki predstavnik Valentin Inzko i aktualni predsjednik Predsjedništva BiH Haris Silajdžić. Na sajmu će boraviti brojne gospodarske delegacije iz zemalja regije, te poslovni ljudi u okviru vlastitih predstavljanja na sajmu. S obzirom da će na sajmu biti izlagači iz trideset europskih zemalja, prigoda je i za brojne lokalne poduzetnike da prošire svoje poslovanje i poslovne mogućnosti. Treba spomenuti da je u pitanju najveći sajam gospodarstva u BiH.

U utorak 15. travnja se otvaraju XII Dani Matice hrvatske pod visokim pokroviteljstvom Predsjedništva BiH i Predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića. U četvrtak će hrvatski predsjednik specijalno za ovu prigodu doći u Mostar i otvoriti ovu kulturnu manifestaciju i koja će trajati od 15. travnja do 01. lipnja 2010. godine. Ova tradicionalna kulturna manifestacije već godinama svojom kvalitetom, razinom i opsežnošću nadilazi regionalne hercegovačke okvire i čini je jednom od najznačajnijih kulturnih događanja u BiH. U mjesecipol dana će Mostarci i njihovi gosti moći uživati u koncertima, kazališnim predstavama, književnim večerima, izložbama i promocijama.

Nadamo se da će Mostar i slijedećih godina širiti svoju ponudu u regiji i tražiti svoje mjesto kao jedan od centara JI Europe.


Nema komentara

Anketa

Ustavi