RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Djeca pjevaju hitove

Napisano 03.11.2010. 08:23

Domaljevac-Šamac – Dvanaesti festival za posavske pučkoškolce Djeca pjevaju hitove

Djeca pjevaju hitove

Festival je okupio nekoliko stotina mališana, a prepunom dvoranom orili su se pjesma i smijeh

Organiziranje nekoliko koncerata koji imaju namjeru okupiti mladost Posavine, prije svega općine Domaljevac-Šamac namjera je Centra za kulturu najmanje općine Posavske županije. Ako je suditi po održanom festivalu Djeca pjevaju hitove koji je okupio nekoliko stotina pučkoškolaca, nema sumnje - u tome će uspjeti.
Do kraja godine planiraju uz održani festival realizirati još nekoliko glazbenih projekata kako bi animirali sve skupine građana te posavške općine.

Glavni pokrovitelj 12. glazbenog festivala u kojem su sudjelovale sve dobne skupine školaraca iz tri posavske općine je HZ HB Elektro-privreda Mostar.

Katarini najduži pljesak

Domaljevac-1B

- Ovo je postao tradicionalni festival za mlade. Imali smo prednatjecanje pa je od njih 30 u finalnom natjecanju sudjelovalo 14 dječaka i djevojčica svih dobnih skupina, objašnjava nam ravnatelj HKC-a Branko Kesić. Tijekom koncerta puna dvorana sjajno se zabavila uz nastupe svojih miljenika koji su se pokazali da nimalo ne zaostaju za svojim vršnjacima u velikim kulturnim središtima. Stručni sud morao je donijeti tešku odluku, odabrati najbolje.

Pobjednica je Ružica Madžarević, drugo mjesto pripalo je Mariji Koturić, a trećeplasirana je Josipa Kesić. Najduži pljesak pripao je maloj Katarini Matić.

Unatoč predškolskom uzrastu, zasjenila je starije i osvojila prestižnu titulu festivala, najuspješnijeg natjecatelja scenskog nastupa.

Edukativni projekti

Hrvatski kulturni centar u Domaljevcu zapošljava tek troje djelatnika, no uspješni su po održanim projektima kulture.
- Domaljevačkom tkanicom njegujemo folklomu baštinu našeg kraja, koncertima tipa Rock forever okupljamo zaljubljenike rock glazbe, ali imamo i za ostale građane njihove glazbene fešte. Prvi smo u Posavini pokrenuli projekt biciklijade u kojoj redovito sudjeluje nekoliko stotina mladih pod motom "U borbi protiv droge i alkohola". Organiziramo redovito i atraktivan spust rijekom Savom, ove godine s rekordnih 90 sudionika pa ako tome zbrojim i rad knjižnice s oko 7.000 naslova koja odgovara zahtjevima škola u Domaljevcu i Grebnicama, ima mjesta zadovoljstvu s ovom inače teškom recesijskom godinom, zaključuje Kesić.

Domaljevački Centar za kulturu financijski pomaže Posavska županija, a nađe se i pokoji donator.
 
Očuvati velike tajne starih posavskih zanata
■ Koncem ovoga mjeseca, uz financijsku potporu Elektroprivrede HZ HB Mostar Domaljevački centar za kulturu organizirat će i petodnevne radionice u Osnovnoj školi u Domaljevcu. Školarci će tu moći naučiti velike tajne gotovo zaboravljenih zanata u Posavini kao što su tkanje, šivanje, vezenje i pletenje.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi