RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Mještani sami financiraju izgradnju novoga groblja vrijednog oko 330 tisuća KM

Napisano 03.11.2010. 08:41

Investicija - Blagoslovljeno novo groblje u viteškom naselju Jardol

Mještani sami financiraju izgradnju novoga groblja vrijednog oko 330 tisuća KM

Uz nazočnost načelnika Viteza Vlade Alilovića i dvjestotinjak mještana, fra Marko Kepić blagoslovio je groblje

Prigodnom molitvom, uz nazočnost općinskog načelnika Viteza Vlade Alilovića i dvjestotinjak mještana, viteški župnik fra Marko Kepić blagoslovio je novo groblje u naselju Jardol.

Potrebe naselja

U ovom naselju bilo je i prvo sjedište viteške župe osnovane 1861. godine odvajanjem od Guče Gore, a mjesno groblje je najstarije na području općine Vitez. No, već odavno ni prostorno ni lokacijski ne odgovara potrebama ovoga naselja i mještani su krenuli u akciju traženja odgovarajućeg terena za novo groblje. I našli su ga na lokaciji Njivice gdje im je Općina ustupila zemljište površine 12 tisuća metara četvornih i u srpnju ove godine krenuli su u izgradnju groblja koje će imati sve potrebne sadržaje, kao što su mrtvačnica, sakralni prostor, parkiralište...!

Groblje će imati 468 grobnih mjesta, a već sada je dosta toga urađeno i nakon obavljenog blagoslova, umrli mještani Jardola i okolnih naselja naći će na Njivicama svoje vječno počivalište.

Inicijativu izgradnje groblja pokrenuo je i radove vodi mjesni odbor koji čine ugledni i vrijedni mještani Jardola: Vlado Rajković, Mladen Pranjković, Jozo Jurić, Drago Frljić i Mirko Radman, a radovi s kapelicom i mrtvačnicom bit će potpuno završeni najkasnije do blagdana Svih svetih 2011. godine.

Financiraju mještani

Ukupna investicija je "teška" oko 330 tisuća KM, a prva inicijalna sredstva osigurana su prodajom grobnih mjesta čija je cijena do 1. lipnja ove godine bila 80, a kasnije 160 KM. Do sada je prodano 250 grobnih mjesta, a kompletnu izgradnju groblja, uz dragovoljni rad, financiraju sami mještani.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi