RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Dodik: Zašto bi bilo tko mislio da ukoliko velika Jugoslavija nije mogla preživjeti, mala može?

Napisano 06.11.2010. 23:11

Dodik je za mariborsku "Večer" rekao da je RS bolje mjesto za strana ulaganja od BiH.
- RS je pogodnija za slovenske kompanije za poslovnu suradnju nego BiH, gdje slovenske kompanije nisu dobrodošle i tretirane kao ovdje, zaključio je Dodik.

Premijer RS Milorad Dodik izjavio je da je referendum o secesiji srpskog entiteta od Bosne i Hercegovine ozbiljno pitanje, ali da u ovom trenutku nije na dnevnom redu.

Premijer Dodik je za mariborski dnevnik "Večer" također odbacio opasnost novog rata u BiH kao "prijetnje praznim pištoljem", i poručio da je posvećen mirnom rješenju sporova i dijalogu.

- Branit ćemo naš status, autonomiju političkim sredstvima, kazao je Dodik, prenosi u subotu slovenska novinska agencija STA.

Dodik, koji je na nedavnim parlamentarnim izborima u BiH izabran za predsjednika RS, rekao je da je neodrživa BiH, kako su je napravili "trećerazredni, ali dobro plaćeni međunarodni zvaničnici, s mjesečnom plaćom od nekoliko desetina tisuća eura".

- Velike probleme u BiH stvorio je Ured visokog predstavnika, smatra Dodik, najviše okrivljujući britanskog diplomatu Paddyja Ashdowna, koji je "nepovratno uništio povijesni koncept Bosne".

Ashdown je bio Visoki predstavnik u BiH od 2002. do 2006. godine.

Budućnost BiH, je po Dodiku, u dogovoru dva entiteta i tri naroda.

- Jedini mogući put je dogovor između lokalnih igrača. To je jedini način da se postigne stabilnost, rekao je Dodik.

Premijer RS-a je, navodeći da mnogi ljudi imaju pogrešnu predstavu o BiH, istakao da je ta država bila "mala Jugoslavija".

- Zašto bi bilo tko mislio da ukoliko velika Jugoslavija nije mogla preživjeti, mala može?, upitao je Dodik.

- Rat je stvorio još veće razlike i tenzije u BiH, čije je društvo duboko podijeljeno između kršćanstva i islama i čije stanovništvo nema zajednički praznik oko kojeg bi se složilo da slavi kao nacionalni, dodao je Dodik.

Premijer RS-a je naglasio da je za budućnost zajedničke zemlje najbolje razgovarati o svemu, bez tabua, koji su, po njegovom mišljenju, na prvom mjestu krivi za konflikt.

Dodik je za "Večer" rekao da je RS bolje mjesto za strana ulaganja od BiH.

- RS je pogodnija za slovenske kompanije za poslovnu suradnju nego BiH, gdje slovenske kompanije nisu dobrodošle i tretirane kao ovdje, zaključio je Dodik.


Nema komentara

Anketa

Ustavi