RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Dolazak u Kiseljak najavilo je oko šest stotina framaša iz 21 župe Bosne Srebrene

Napisano 18.09.2010. 07:56

Franjevačka mladež - Danas, 18. rujna Kiseljak je domaćin tradicionalnih Sportskih susreta Frame Bosne Srebrene

Dolazak u Kiseljak najavilo je oko šest stotina framaša iz 21 župe Bosne Srebrene
 
Imat će 21 ekipu, odnosno malonogometnu momčad, dok će se djevojke u 13 ekipa natjecati u odbojci, pojasnio je fra Mato Topić

Kiseljak je danas (subota, 18. rujna) domaćin tradicionalnih Sportskih susreta koje organizira Franjevačka mladež Bosne Srebrene - Frama.
Dolazak u Kiseljak najavilo je oko 600 framaša iz 21 župe Bosne Srebrene, od središnje Bosne do Posavine. Franjevačka mladež, odnosno Frama Bosne Srebrene, prema riječima fra Mate Topića, njezina voditelja, broji 35 bratstava.
- U Kiseljak dolazi 21 bratstvo. Pored toga, imat će 21 ekipu, odnosno malonogometnu momčad, dok će se djevojke, organizirane u 13 ekipa, natjecati u odbojci -pojasnio je fra Mato. U Kiseljak, dakle, dolaze framaši iz 21 župe Bosne Srebrene. Pored domaćina, kiseljačke Frame, nastupit će i framaši iz Kiseljaku susjednih župa - Brestovskog, Kreševa, Fojnice, Busovače i Visokog, potom iz drugih srednjobosanskih župa - Sarajeva, Viteza, Guče Gore, Brajkovića, Bučića, Podmilačja, Bugojna, Uskoplja, Rame i Novog Šehera. Također, bit će i framaša iz drugih župa Bosne Srebrene - Livna, Tuzle, Sivše, Dubrave i Ljubunčića.
"Bit će nas iz svih krajeva Franjevačke provincije Bosne Srebrene, od Kiseljaka do Sivše i Dubrave, odnosno Posavine. U moru ovih političkih poruka kojima nas se bombardira svakoga dana, mi ćemo iz Kiseljaka poslati poruku mladosti", pojašnjava fra Mato Topić.

Inače, program Sportskih susreta Frame 2010, počinje ujutro u 9 sati zajedničkim misnim slavljem u župnoj crkvi svetog Ilije Proroka u Kiseljaku.
Nakon mise sudionici će u mimohodu proći od crkve do dvorane kiseljačke Srednje škole gdje će Sportski susreti biti otvoreni. Zatvaranje igara i podjela zahvalnica bit će upriličeni danas u poslijepodnevnim satima. /VL/


Nema komentara

Anketa

Ustavi