RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

EKSKLUZIVNO Multietnički eksploziv podmetnut fašistićkoj tvrtki Telemach uslijedio nakon huškačkih letaka?

Napisano 31.01.2011. 21:17

Već nekoliko dana kablovska TV HS dila letke po Sarajevu u kojima se korisnici uz "važno obavještenje" informiraju o aktivnostima konkurentske firme Telemach gdje navode da su im većinski vlasnici Srbi.

Kako ekskluzivno saznajemo, u eksploziji u Sarajevu koja se jutros dogodila prethodilo je slanje letaka na adrese stanova u spomenutom kvartu, od strane firme TV HS, u kojima se korisnici uz "važno obavještenje" informiraju o aktivnostima konkurentske firme Telemach gdje navode da su im većinski vlasnici Srbi. U letku se otvoreno agitira protiv ljudi u naseljima koji su omogućili "najvjerovatnije radi svog ličnog interesa predstavnicima firme Telemach koji su odnekud došli da blate našu firmu HS"...

Usput na letku piše da su otkupljene "utakmice Manchester citya gdje igra i naš Edin Džeko", moli za strpljenje u "borbi protiv pojedinaca i firmi koje pokušavaju da rade nezakonito i nasilno da se pokušamo boriti zajednički".

Bomba je eksplodirala jutros oko četiri sata. Na mjestu događaja je ostao manji krater i razbijeno je staklo na portalu firme Telemach",rekao je glasnogovornik sarajevske policije Irfan Nefić. Povrijeđenih u jutrošnjoj eksploziji nije bilo. Telemach je internet i kablovski provajder, a od jutros dio njihovih korisnika nema internet.

 

HB.org je u posjedu primjerka letka kojeg ovom prilikom dajemo na uvid i čitateljima.

 

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi