RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

FOTO/SVEČANA SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA BIH: Izetbegović i Radmanović preuzeli dužnost

Napisano 11.11.2010. 06:21

U Predsjedništvu BiH danas je održana svečana konstituirajuća sjednica novoga saziva Predsjedništva BiH nakon listopadskih izbora. U prisustvu velikog broja predstavnika svih nivoa vlasti u BiH, međunarodne zajednice i članova diplomatskog kora u BiH te mnogobrojnih predstavnika medija iz zemlje i inostranstva, legitimno izabrani predstavnici svog naroda Bakir Izetbegović,  i Nebojša Radmanović položili su i potpisali svečanu izjavu te time preuzeli dužnosti i odgovornosti članova Predsjedništva u naredne četiri godine.

Svečanu sjednicu otvorio je dosadašnji član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić koji je novom sazivu poželio uspjeh u radu uz nadu da će obavljati svoje dužnosti na dobrobit svih građana BiH.

Novoizabranim članovima Predsjedništva, predsjednica CIK-a BiH Irena Hadžiabdić, uručila je certifikate.

 

U obraćanju prisutnim, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović istakao je da će u naredne četiri godine intenzivno raditi na integraciji BiH u EU jer je to jedini ispravan put za BiH.

"Predsjedništvo mora biti primjer ostalim dužnosnicima. Zalagat ću se za približavanje BiH NATO-u jer samo stabilna i sigurna zemlja može privući investicije. Borit ću se protiv kriminala i korupcije te raditi na procesu povratka", kazao je Izetbegović te dodao da će intenzivno raditi i na sistematskom rješavanju pitanja dijaspore  i na poboljšavanju odnosa sa susjedima.


Prisutnima se obratio i Radmanović koji će u narednih osam mjeseci obavljati funkciju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

"Mi se sada moramo okrenuti poslu i budućnosti i ispuniti data obećanja. Od međunarodne zajednice, u narednom periodu, očekujem orijentire, a ne da nam ona rješava probleme. Međunarodna zajednica je u prošlosti napravila dosta grešaka kada je BiH u pitanju i na taj način napravila još dublji jaz između političkih struktura u BiH", rekao je Radmanović.

Legitimno izabrana predsjednica iz reda hrvatskog naroda gospođa Borjana Krišto bila je spriječena doći na preuzimanje dužnosti od strane SDP-a Zlatka Lagumdžije.

 

Poskok - pokret za društvenu dekontaminaciju čestita legitimno izabranim članovima predsjedništva na preuzimanju dužnosti!


Nema komentara

Anketa

Ustavi