RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Fra Domagoj Šimić, nakon trideset godina, prvi je mladomisnik župe sv. Ante Padovanskoga u Bihaću

Napisano 28.07.2011. 11:57

BIHAĆ - Veliko slavlje u župi svetog Ante Padovanskog

Fra Domagoj Šimić, nakon trideset godina, prvi je mladomisnik župe sv. Ante Padovanskoga u Bihaću

■ Nakon svečanog misnog slavlja upriličen je ručak za rodbinu
■ Sretni roditelji Vlado i Dragica nisu mogli skriti suze radosnice
■ Mladomisnik Šimić je zahvalio Bogu, ali i svima koji su ga u minulih jedanaest godina hrabrili na putu k svećenstvu

Nakon tri desetljeća, bihaćka župa sv. Ante Padovanskoga ponovno je dobila mladomisnika, a svoju mladu misu jučer je slavio Bišćanin fra Domagoj Šimić.

Snažna poruka

Za svoje mladomisničko geslo fra Domagoj Šimić izabrao je vrlo snažnu poruku u kojoj su se simbolično pronašli svi vjernici koji su u nedjelju bili na mladoj misi u župnoj crkvi svetoga Ante Padovanskoga u Bihaću. S geslom "Milošću Božjom jesam što jesam" mladomisnik Šimić je zahvalio Bogu, ali i svima koji su ga u minulih jedanaest godina hrabrili na putu k milosti svećenstva u redu svetoga Franje. Nakon mise i misnoga slavlja mladomisnik Šimić se uputio sa svim sugrađanima, rodbinom, prijateljima i svećenicima u Vedro Polje gdje je upriličen obiteljski stol. Ovom predivnom druženju bilo je nazočno više od pet stotina građana Bihaća koji su i ovim putem iskazali potporu i čestitke Domagoju Šimiću. Tijekom svečanosti izrečene su brojne riječi ohrabrenja, a upriličeno je i tradicionalno darivanje mladomisnika.

Vrijedan dar

U ime izaslanstva općinskoga načelnika i OV-a Bihać, čestitku fra Domagoju iskazao je Franjo Jurić te na dar uručio vrijednu sliku s motivima grada Bihaća. Sretni roditelji Vlado i Dragica nisu skrivali suze radosnice što su iz svoga dugogodišnjega braka Bogu i crkvi podarili ono najvrednije, sina koji će služiti Bogu, Crkvi i narodu.
- Kako ne biti sretan ovoga trenutka. Zar ova slika s naših dvora ne govori dovoljno. Slika koja će biti upisana u povijesti Katoličke crkve u bihaćkoj župi i u našoj obitelji, koju će svojom službom u ime Boga širiti naš sin Domogoj, kaže otac Vlado Šimić.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi