RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Glas Hrvata Središnje Bosne u svjetlu predstojećih ustavnih promjena u FBiH

Napisano 17.02.2013. 11:36

Priopćenje za javnost

Glas Hrvata Središnje Bosne u svjetlu predstojećih ustavnih promjena u Federaciji BiH

U Vitezu je jučer, 16.02.2013. godine, održan sastanak rukovodstava županijskih odbora HSP-a BiH, HSS Stjepana Radića i HSS-NHI-a s područja Središnje Bosne, a koje u tijelima vlasti Središnje Bosne participiraju s 23 vijećnika, jednim županijskim zastupnikom i jednim načelničkim mjestom.

U zajedničkom priopćenju za javnost stoji „da u duhu stalnog presinga i različitih inicijativa od pojedinih političkih stranaka koje nude rješenja poput stvaranja entiteta, Hrvati Središnje Bosne s razlogom ne kriju svoju zabrinutost“.

Ove tri političke stranke su zaključile da zajedničkim snagama ponude alternativu ustavnim rješenjima, te da pozovu i sve ostale relevantne predstavnike Hrvata Središnje Bosne na zajednički sastanak sa jasnom porukom da se bez Hrvata Središnje Bosne ne smiju donositi nikakva rješenja, te da oni ne smiju biti predmet budućim potkusurivanjima.

HSP BiH, HSS Stjepana Radića i HSS-NHI imaju konkretna rješenja koja će u budućim raspravama usuglasiti i ponuditi ih javnosti, stoji u zajedničkom priopćenju kojeg potpisuju Berislav Elez, ispred HSP BiH, Anto Lozančić, ispred HSS Stjepana Radića i Tomislav Rajić, ispred HSS-NHI-a. 


Nema komentara

Anketa

Ustavi