RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Gradi se novi dom za unesrećenu obitelj Barišić

Napisano 19.10.2011. 10:41

Bila - Portal Vitez.info pokrenuo humanitarnu akciju za pomoć obitelji Barišić

Gradi se novi dom za unesrećenu obitelj Barišić

■ U akciju, donacijom građevnoga materijala, uključit će se i Općina Travnik te brojni gospodarstvenici
■ Uplate za pomoć na žiro-račun broj: 3382502509106804 – UniCredit bank

„Vatra i voda su dobre sluge, a zli gospodari", kaže stara narodna poslovica. A u to se uvjerila obitelj Barišić iz Bile u općini Vitez, Velimir, Marina i njihova kćerkica Mirna. Naime, vatra im je, u samo desetak minuta u situaciji i scenama za koje kažu da bi mogle biti izvrstan predložak za film strave i užasa, uništila sve što su do tada materijalno stekli i imali.

Kao na filmu

Ostali su, naime, u strašnom požaru bez svog podstanarskog smještaja u potkrovlju objekta u kojemu je bila smještena pekarnica, vlasništvo Ivana Gašića. Ostali su bez dokumenata, odjeće, obuće, bez kompletnog namještaja u dvosobnom stanu, bez tek kupljene opreme za njihovu bebu koja će za koji dan ugledati svjetlo dana.

- U desetak minuta strave i užasa ostali smo bez igdje išta, ali hvala Bogu svi smo živi i zdravi, nikomu se ništa nije dogodilo. A s nama u stanu, uz našu Mirnu bilo je još troje djece bliskih rođaka i naša rodica iz Zagreba. Što se sve moglo dogoditi ne mogu i ne smijem ni zamisliti - kazala nam je Marina, koju je, kaže, nakon bar donekle svladanog straha od vatrenog užasa, „uhvatio" novi, ili je bolje reći, panični strah.

- Kuda, kamo sada, kako dalje..., panični se strah pojavio u traženju odgovora na ono osnovno, ljudsko, egzistencijalno pitanje na koje, u tom trenutku nema odgovora.

Crkveni miševi

- Postali smo u samo desetak minuta kao crkveni miševi, a kroz misli mi je prolazilo, činilo mi se tako, potpuno sami i to u nevolji u kojoj smo se iznenada i dramatično našli - govori Marina. Na sreću, vrlo brzo nestalo je bar te tjeskobe, paničnog straha, jer pokazalo se da nisu sami, da nisu prepušteni svojoj nevolji i problemima u kojima su se iznenada našli. Iste večeri otišli su u Putićevo, općina Travnik, kod Marininih roditelja, a vrlo brzo javili su se znani i neznani spremni pomoći mladoj obitelji.

■ U akciju, donacijom građevnoga materijala, uključit će se i Općina Travnik te brojni gospodarstvenici

■ Uplate za pomoć na žiro-račun broj: 3382502509106804 – UniCredit bank

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi