RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Grudsko izaslanstvo na grobovima predsjednika Mate Bobana, načelnika Šimunovića i Marića i kod spomenika Zadri i svim braniteljima

Napisano 31.10.2017. 23:18

Blagdan Svih svetih i Dušni dan na svečan i dostojanstven način obilježavaju se i u općini Grude. Grudsko izaslanstvo predvođeno načelnikom Ljubom Grizeljom i predsjednikom Općinskog vijeća Draženkom Vranješom te drugim istaknutim osobama iz javnog života općine Grude pohodilo je grobove pokojnih načelnika, spomenike velikana te grob predsjednika.

Grudsko izaslanstvo je prvo otišlo na groblje Gomilice te položilo vijence i zapalilo svijeće na grobu pok. načelnika Gruda Viktora Marića. Zatim se otišlo na groblje na Cerama na grob također prerano preminulog grudskog načelnika Mate Šimunovića. Molitve na grobovima predvodio je župnik župe Grude fra Stanko Pavlović, prenose Grude.com.

Nakon župe Grude izaslanstvo se uputilo na Ledinac gdje su zapaljene svijeće i položeni vijenci kod spomenika legendi Domovinskog rata heroju Vukovara Blagi Zadri i ostalim poginulim braniteljima, herojima hrvatskog naroda. Molitvu je predvodio vlč. Jozo Ančić.

Nakon toga nazočni su se uputili u središte Gruda, u Park hrvatskih velikana, gdje su kod Spomenika poginulim braniteljima općine Grude položili vijence i zapalili svijeće. Blagoslov za sve pokojnike izmolio je grudski župnik fra Stanko Pavlović.

Nakon toga nazočni su otišli u Goricu, gdje su se pomolili na grobu prvog i jedinog predsjednika Hrvatske zajednice Herceg Bosne mr. Mate Bobana. Uz polaganje cvijeća i paljenje svijeća čuli su se i zvuci trube kod groba predsjednika Bobana, a mnogi su se vratili u slavno vrijeme hrvatskog naroda u BiH te se prisjetili predsjednika koji je prije puna dva desetljeća napustio rodnu grudu.

U studenome općina Grude ulazi u svoje najsvečanije vrijeme, prisjeća se dana utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg Bosne 18. studenoga, što je i službeni datum obilježavanja dana općine Grude. Također, obilježava se i Dan ZHŽ-a.

Grudski načelnik Ljubo Grizelj najavio je bogat program povodom Dana općine Grude.


Nema komentara

Anketa

Ustavi