RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Haaški sud neće uzeti Mladićeve dnevnike kao dokaz

Napisano 08.06.2010. 09:42

Haaški sud u slučaju “Jadranko Prlić i ostali” neće prihvatiti isječke iz navodnog ratnog dnevnika Ratka Maldića kao dokaze u ovom postupku. Kako se neslužbeno doznaje, sud neće razmatrati ove dokaze jer nije utvrđena autentičnost dnevnika, niti tko ih je pisao, kao ni kada su nastali.

Upitna autentičnost

- Možda bismo mogli govoriti o ovim dnevnicima kao dokazima ukoliko bismo sa sigurnošću mogli reći tko ih je i kada pisao. Kako još uvijek Ratko Mladić nije u Haaškom sudu, niti nam je poznata njegova lokacija, autentičnost dnevnika se ne može dokazati niti će oni biti razmatrani kao dokazi u slučaju Prlića i ostalih optuženih Hrvata - rekao nam je izvor iz Haaškog suda. Aktualiziranje pitanja Mladićevih dnevnika i optužbe na račun Hrvata koji se nalaze u haaškom pritvoru može se tumačiti kao očajnički pokušaj Tužiteljstva da na ovaj način pokuša utvrditi određene pretpostavke koje nisu dokazane u dosadašnjem postupku. Činjenica je da je tužiteljstvo već odavno završilo posao oko izvođenja dokaza pred sudskim vijećem, tako da je otkrivanje dijelova navodnih Mladićevih dnevnika bilo samo nepotrebno podizanje prašine.

Oglasili se odvjetnici

Zbog cijele situacije nedavno su se oglasili i odvjetnici optuženih koji su naglasili kako oni u javnosti nisu smjeli ništa komentirati jer su navodni Mladićevi dnevnici imali oznaku tajnosti. Zbog toga su bili u neravnopravnom položaju u odnosu na Tužiteljstvo koje je davanjem samo isječaka navodnih Mladićevih dnevnika i vađenjem pojedinih stavki iz konteksta pokušalo na teret svih, osobito generala Slobodana Praljka, dodati optužbe za agresiju na BiH i odvajanje Herceg Bosne iz granica BiH.

 

VL


Nema komentara

Anketa

Ustavi