RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Halilović nazvao Komšića 'malim ustašom', a Radončića 'udbašem'

Napisano 17.09.2010. 09:36

Uvrede - Teške riječi, ali i jezik mržnje u predizbornoj kampanji BPS-a

Halilović nazvao Komšića 'malim ustašom', a Radončića 'udbašem'
 
Halilović je Komšića prozvao zato što je na godišnjicu zločina odao počast hrvatskim žrtvama u Grabovici

Ovogodišnja predizborna kampanja vjerojatno će ostati upamćena kao najprljavija do sada, što najbolje oslikava istup bivšeg haaškog optuženika, a danas predsjednika Bosanskohercegovačke patriotske stranke (BPS) Sefera Halilovića na predizbornom skupu u Kalesiji. Prema informacijama koje smo dobili od prisutnih na ovom skupu, ratni zapovjednik Armije BiH obrušio se u svom govoru na aktualnog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića uvredama, nazvavši ga 'malim ustašom', i to zato što je na godišnjicu zločina odao počast hrvatskim žrtvama u Grabovici, a što je radio i sve protekle godine.

Uvrede su išle i na račun Fahrudina Radončića, čelnika SBB-a BiH, kojeg je Halilović glasno nazvao 'udbašem'. Velik broj prisutnih na predizbornom skupu u Kalesiji ostao je šokiran ovakvom izjavom bivšeg generala, a sadašnjeg zastupnika u Parlamentu BiH i napustio je skup. Da apsurd bude veći, Komšića i Radončića napada osoba koja je jedva izbjegla zatvorsku kaznu za zločine koje su pripadnici vojske kojom je on zapovijedao počinili nad Hrvatima Grabovice! Sefer Halilović je, naime, cijelu svoju obranu zasnivao na tome da je, navodno, već bio smijenjen u vrijeme kada je ovaj gnusni zločin počinjen.

Kako kampanja bude odmicala, očekivati je nove uvredljive ispade čelnika BPS-a, ali i drugih kandidata koji očito ne prezaju ni od čega, pa ni nevinih žrtava da bi se 3. listopada domogli glasova. Posebno "žestoke" govore stranački lideri drže na manjim skupovima koje mediji uglavnom ne prate. Zbog toga su to prave prilike da se izreknu uvrede na račun svih onih koji misle ili se ponašaju drukčije. Pri tome je nacionalna pripadnost nekog kandidata sasvim dovoljan argument za njegovo etiketiranje i blaćenje. /VL/


Nema komentara

Anketa

Ustavi