RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

HNŽ: Štrajk upozorenja u osnovnim školama

Napisano 21.09.2014. 21:33

Sindikat učitelja HNŽ-a najavio je novo stupanje u jednosatni štrajk u svim osnovnim školama koje nastavu izvode na hrvatskom jeziku na prostoru HNŽ-a.

"Unatoč danim obećanjima od strane Ministarstva obrazovanja, niti jedno od navedenih nije ispunjeno. Podsjetimo i koja od obećanja nisu ispunjena, a razlog su novog stupanja u jednosatni štrajk upozorenja učitelja - Neuplaćivanje naknade za prijevoz djelatnika od kolovoza do prosinca 2013. , kao i u siječnju i polovina veljače 2014. godine, zatim neobjavljivanje Jedinstvenih Kriterija za prijem djelatnika na razini Županije, neisplaćivanje dobivenih tužbi članovima Sindikata učitelja HNŽ-a", stoji u priopćenju Sindikata učitelja.

Štrajk počinje 24. rujna 2014. godine prvi sat  prve smjene i prvi sat druge smjene u svim osnovnim školama koje nastavu izvode na hrvatskom jeziku na prostoru HNž-a.

Iz Sindikata učitelja napominju da su spremni za razgovor i iznalaženje kompromisnog rješenja na obostrano zadovoljstvo .

Ukoliko se Vlada HNŽ-a i Ministarstvo prosvjete,znanosti, kulture i športa ogluše o njihove zahtjeve, Sindikat učitelja HNŽ-a će pored štrajka upozorenja pripremiti prosvjed.


Nema komentara

Anketa

Ustavi