RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Hrvati BiH - Bandićeve kolateralne žrtve

Napisano 16.01.2010. 18:28

Bandić na spomeniku u Brčkom 2

Nakon neviđene i orkestrirane medijske hajke na Hrvate BiH povodom izbora za predsjednika RH, konačno nešto što bi se moglo okarakterizirati kao glas razuma, odnosno osvrt u današnjem Večernjaku koji kao kolateralne žrtve Bandićeve kampanje vidi Hrvate BiH, crkvu i HDZ.


Najtragičnija je na ovim izborima ispala dijaspora, posebno Hrvati iz Bosne i Hercegovini. Oni su sudjelovali na izborima u kojima su unaprijed bili osuđeni na poraz. Već su dugi niz godina “žrtveni jarci“ za sve hrvatske probleme. Sporno je i njihovo pravo glasa. Sada će im se biti teško suočiti s time da su glasali suprotno od onoga što žele Hrvati iz Hrvatske. Ovakvim izbornim preferencijama samo su navukli bijes na sebe, a da zapravo ne bi bili pobjednici ni da je pobijedio njihov kandidat. Političari ih se sjete samo kad trebaju njihove glasove.

Preko tamošnje političke elite, koja je svjetlosnim godinama udaljena od interesa običnih građana, hrvatska politika ponekim milodarima kupuje njihovu naklonost. Nakon ovih izbora uopće ne bi bilo čudno da sami Hrvati iz BiH pokrenu inicijativu da im se oduzme pravo glasa. Ne mogu presudno utjecati na izbor, a svaka njihova autentična volja u Hrvatskoj se dočekuje s nepovjerenjem. Kakav bi se tek gnjev obrušio na njih da je tih 100-ak tisuća glasova odlučilo o pobjedniku.

Večernji i HercegBosna.org


Nema komentara

Anketa

Ustavi