RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Hrvati u SBŽ-u moraju u što većem broju izaći na izbore

Napisano 05.09.2010. 09:58

Hrvati u SBŽ-u moraju u što većem broju izaći na izbore

Javne tribine HDZ BiH „Slušamo vas“ u Srednjobosanskoj županiji održane su u Bugojnu i Uskoplju

Na tribini su govorili Marinko Čavara, nositelj liste HDZ BiH za Zastupnički dom Parlamenta FBiH, Ilija Nakić, kandidat HDZ BiH za Parlament BiH, te Mirko Batinić, nositelj liste HDZ BiH za Skupštinu Srednjobosanske županije. Marinko Čavara, nositelj liste HDZ BiH za Zastupnički dom Parlamenta FBiH obrazložio je probleme oko preglasavanja u Zastupničkom domu, ali i na svim drugim razinama vlasti, te potrebu donošenja novog ustava, koji je Bosni i Hercegovini prijekom potreban.

„Kao zastupnik HDZ BiH u Federalnom Parlamentu mogu posvjedočiti kako mnogo puta nije bitno da li je neka odluka ustavna ili neustavna, zakonita ili nezakonita, nego je bitno koliko ljudi, odnosno dignutih ruku imate u Parlamentu. Ukoliko želimo promijeniti takvo stanje, potrebno je da kao narod ne apstiniramo, nego da 3. listopada svi budemo na svojim biračkim mjestima i izaberemo HDZ BiH -  stožernu stranku hrvatskog naroda u BiH, koja dvadeset godina štiti hrvatske interese i koja je bila zajedno sa svim Hrvatima od prvoga dana“, naglasio je Čavara.

Ilija Nakić, kandidat HDZ BiH za Parlament BiH osvrnuo se na povijesnu ulogu HDZ BiH i značaj predstojećih izbora. „Svjedoci smo da u BiH danas djeluje preko dvadeset hrvatskih stranaka. Ukoliko pogledamo na činjenicu da je hrvatski narod u BiH najmalobrojniji, taj veliki broj stranaka može biti poguban za naš narod.Vjerujem da hrvatski narod u BiH ima mnogo razloga da izađe na predstojeće izbore i da dadne potporu HDZ BiH, jer je upravo HDZ BiH bila uz hrvatski narod od početka borbe u Domovinskom ratu, a drugu vrstu borbe danas vodi za jednakopravni položaj Hrvata, i za novi ustav koji će jamčiti ista prava hrvatskom čovjeku na području cijele BiH“, istaknuo je Nakić.

Nositelj liste HDZ BiH za Skupštinu Srednjobosanske županije Mirko Batinić osvrnuo se na aktualno stanje u Županiji, te objasnio kako je potrebno da se Hrvati u Srednjobosanskoj županiji u što većem broju odazovu i izađu na izbore, da se izglasuje svih jedanaest zastupnika, odnosno premijer, te da se ne dogodi da netko drugi odlučuje o sudbini hrvatskog naroda.

Na tribinama nazočni su postavljali mnoga aktualna pitanja vezana za problematiku lokalnog područja Bugojna i Uskoplja, kao i pitanja oko problema zapošljavanja mladih i obrazovanih ljudi, te pitanja rješavanja neravnopravne pozicije Hrvata u BiH.

Prije održavanja tribina izaslanstvo HDZ BiH, zajedno s domaćinima položilo je vijence ispred spomenika poginulim braniteljima HVO-a u Bugojnu i Uskoplju, te razgovaralo s časnicima-ratnim zapovjednicima i predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata, stoji u priopćenju Ureda za informiranje HDZ-a BiH.


Nema komentara

Anketa

Ustavi