RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Hrvatska premijerka podržala lidere dva HDZ-a

Napisano 06.04.2011. 08:46

ŽITOMISLIĆI - Hrvatska premijerka podržala lidere dva HDZ-a

Tajni susret Kosor sa Čovićem i Ljubićem

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor, nakon otvaranja 14. međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, održala je jučer u poslijepodnevnim satima s predsjednicima HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 Draganom Čovićem i Božom Ljubićem tajni sastanak u restoranu M-17, koji se nalazi u 20 kilometara udaljenim Žitomislićima.

Neslužbeno saznajemo, premijerka Kosor i ministar vanjskih poslova Hrvatske Gordan Jandroković na ručku su sa Čovićem i Ljubićem razgovarali o formiranoj vlasti na federalnoj razini, koju ne priznaju dva HDZ-a, a posebice o posljednjim potezima visokog predstavnika Valentina Inzka.

Čović i Ljubić upoznali su čelnike Vlade Hrvatske i s trenutačnim nastojanjima formiranja vlasti na razini države.
Nakon okončanog sastanka ni Kosor, ali ni lideri dva HDZ-a nisu htjeli davati izjave nekolicini novinara koji su ih čekali ispred restorana. No, saznajemo da su oba ova čelnika dobila njenu potporu u nastojanjima da u vlasti budu zastupljeni legitimni predstavnici konstitutivnih naroda.      

Hrvatska spremna tražiti pravo rješenje za BiH

Premijerka Kosor, tijekom obraćanja na Mostarskom sajmu, istakla je da preduvjetom dugoročne stabilnosti u BiH smatra politički konsenzus na svim razinama, odnosno osiguranje stvarne ravnopravnosti konstitutivnih naroda i građana BiH.

- Očekujemo od svih političkih čimbenika da osiguraju zaštitu ustavnog položaja i institucionalnu jednakopravnost hrvatskog naroda u BiH. Hrvatska je spremna, zajedno s partnerima iz međunarodne zajednice, pomoći i u traženju pravog rješenja u BiH - naglasila je Kosor.

| Dnevni avaz | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi