RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Maturanti i ove godine "napadaju" rekord za Ginisa

Napisano 06.04.2011. 10:43

TRAVNIK - Plesni klub "Romantik" priprema se za svibanjsku paradu

Maturanti i ove godine "napadaju" rekord za Ginisa

Projekt se radi nekoliko godina u cijelom svijetu i svake godine je oboren Ginisov rekord

Plesni klub "Romantik" aktivan je u Travniku već dvije godine i okuplja stotinjak članova. Treneri Aida Šaban i Haris Dacić u proteklom periodu naučili su veliki broj Travničana prvim plesnim koracima.

- Počeli smo raditi i tango, ples koji na ovim prostorima nije toliko razvijen, radimo i na projektu "Prvi ples", bečki valcer, engleski valcer, plesove za parove te još neke plesove bržeg ritma. Pored ovog, radimo na projektu "Quadrille – maturantske parade".
Ovaj projekt radi se već nekoliko godina u cijelom svijetu i svake godine bude oboren Ginisov rekord.
Svi maturanti u istom terminu otplešu taj ples i ukoliko je broj veći taj rekord, kao i inicijali učesnika, upisuju se u Ginisovu knjigu rekorda. Ovaj projekt već tri godine se radi i u Travniku. Pripreme su u tijeku, nastup je 20. svibnja i nadamo se da ćemo uspjeti oboriti rekord - kaže Aida Šaban, jedan od trenera u Plesnom klubu "Romantik".

Prostorije PK "Romantik" nalaze se u zgradi Univerziteta u Travniku, u Aleji konzula.
- U tijeku je upis, a od početka narednog mjeseca krećemo sa radom. Upisuju se djeca, ali i odrasli. Radimo sa dobnim skupinama od sedam do 77 godina. Sa djecom se, pored ostalih plesova, radi i hip-hop, a sa odraslima salsa i argentinski tango - naglašava Aida Šaban.

Iz svih srednjih škola
Ideja "Maturantske parade" je da se maturantima približi kultura plesa i da se kroz ples upoznaju sa kolegama iz svih srednjih škola sa područja SBŽ. Kroz pripreme i dvomjesečne radionice maturanti nauče osnove quadrille, engleskog valcera i salse.
Na jednoj od vježbi za paradu zatekli smo maturante Mješovite srednje ekonomske škole i Katoličkog školskog centra "Petar Barbarić".

Druženje na prvom mjestu
Maturanti nisu krili oduševljenje projektom i vježbama u "Romantiku".
► Ovo je vrlo kvalitetan projekt jer učenici se mogu pobliže upoznati i družiti - mišljenja je Mate Franjić, maturant KŠC "Petar Barbarić".
► Ovo mi se jako sviđa i nadam se da će ovakvih projekata biti i za ostale maturante - kaže Amina Ajkeljić, maturantica Mješovite ekonomske škole.
► Uključili smo se u projekt kako bismo se družili i uživali - kaže Miran Čović iz KŠC "Petar Barbarić".
► Ples je fascinantan. Lijepo nam je ovdje, upoznajemo druge. Učimo nove korake koji će nam koristiti i na maturskoj zabavi - rekla je Amela Varupa iz KŠC "Petar Barbarić“.

| Dnevni avaz | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi