RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Hrvatska s 3,8 milijuna kuna pomaže održiv povratak Hrvata u BiH

Napisano 20.12.2018. 23:22

U Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje u četvrtak su svečano uručena 44 Ugovora o dodjeli financijskih potpora projektima za poticanje povratka Hrvata i stvaranje održivih uvjeta života u Bosni i Hercegovini, vrijednih oko 3,8 milijuna kuna.

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje priopćio je da su financijska sredstva iz državnog proračuna u visini 3.830.092 kune u okviru Vladina Programa pomoći za povratak Hrvata u BiH.

Središnji državni ured proveo je javni poziv za prikupljanje zahtjeva za dodjelu financijske potpore, te zaprimio ukupno 126 projektna prijedloga. Potom je povjerenstvo za provedbu programa odobrilo financijsku potporu za ukupno 44 projekta, prenosi Hina.

Riječ je o projektima koji se odnose na poticanje obnove komunalne i socijalne infrastrukture, održivog povratka stanovništva putem financijske pomoći udrugama koje doprinose stvaranju kvalitetnijih uvjeta življenja, promicanje gospodarskih aktivnosti radi poticanja gospodarskog oporavka, te potporu ustanovama za osobe s posebnim potrebama i za socijalno ugrožene kategorije stanovništva.

Zajedno s ovogodišnjim sredstvima, Hrvatska je od početka provedbe programa dodijelila 61,8 milijuna kuna, a uzimajući u obzir i isporuku građevinskog materijala za izgradnju kuća za Hrvate povratnike ukupno je u razdoblju od 2001. do 2018. dodijelila 318,5 milijuna kuna za poticanje povratka Hrvata i stvaranje održivih uvjeta života u BiH.

Čelnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas pohvalio je suradnju državnih tijela u Hrvatskoj u projektnim aktivnostima koji se tiču svih segmenata života Hrvata u BiH, te je naglasio da od tih projekata nemaju korist samo Hrvati već i šira zajednica u sredinama u kojima se projekti provode.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar najavio je da će se nastaviti program isporuke građevinskog materijala kroz Vladin program pomoći za povratak Hrvata u BiH.


Nema komentara

Anketa

Ustavi