RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Hrvatska tvrtka partner za sanaciju odlagališta

Napisano 18.03.2011. 09:21

Općinsko vijeće Zenice prihvatilo informaciju o projektu

Hrvatska tvrtka partner za sanaciju odlagališta

Prihvaćena je ponuda hrvatske kompanije MLM Grupa iz Zagreba

Općinsko vijeće Zenice prihvatilo je informacija o provedenom javnom pozivu za projekt saniranja industrijskog odlagališta Rača, na lokaciji naselja Tetovo kod Zenice.

Najpovoljnija ponuda

Prema prijedlogu komisije među četiri aplikacije prihvaćena je ponuda hrvatske kompanije MLM Grupa iz Zagreba, koja je proglašena za najpovoljniju kod izbora izvođača radova na uklanjanju otpada i sanaciji odlagališta Rača. Realizacijom ovog projekta izvršit će se trajna i potpuna sanacija lokacije sadašnjeg odlagališta industrijskog otpada na način da će se višegodišnje odlagani nusproizvodi iz tehnološkog lanca nekadašnje Željezare Zenica, koji se najvećim dijelom sastoji od otpadne visokopećne i čeličanske troske te otpadnog željeza, ukloniti. Najbolju ponudu dala je kompanija MLM Group Zagreb, koja se u ponudi obvezala da će za pet godina ukloniti dva milijuna i 230 tisuća tona industrijskog otpada po cijeni jedne tone od 1,5 KM.

Načini sanacije

Uz to ova kompanije imala je najbolju referenc - listu za navedene poslove, način sanacije lokacije na kojoj se nalazi industrijski otpad, kao i planove i projekte za zaštitu okoliša, planove za zapošljavanje novih radnika, angažiranja domaćih tvrtki u radu i najavili suradnju s lokalnom zajednicom kroz humanitarne akcije. Projekt sanacije industrijskog odlagališta Rača imat će učinka i u drugim gospodarskim segmentima, jer će se otpad nakon prerade na odlagalištu transportirati kamionima i željeznicom do Luke Ploče, koja će sa željezničkim prometom biti značajan partner u realizaciji kompletnog projekta Rača.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi