RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Hrvatski narod ide naprijed, dok su neki drugi u ovoj zemlji ostali zarobljenici prošlosti

Napisano 27.11.2017. 23:16

Predsjedništvo HDZ-a BiH u ponedjeljak je održalo sjednicu u Mostaru tijekom koje je istaknuto kako presude Haškog suda ne bi trebale utjecati na buduće političke odnose unutar BiH i na poziciju hrvatskog naroda u BiH.

Kako je priopćeno iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH, Predsjedništvo je, komentirajući aktualni politički trenutak kao i presudu koju će Haški kazneni sud donijeti u predmetu 'Hrvatske šestorke', provelo raspravu o zlouporabama Domovinskog rata u okviru procesuiranja ratnih zločina na Haškom sudu, prenosi Fena.

Na sjednici je kazano kako dosadašnje presude nisu doprinijele pomirenju među narodima unutar BiH.

Dok se hrvatski narod zauzima za pomirenje među narodima u BiH, te potiče institucionalno jačanje BiH i njezinog europskog puta, neki drugi su još uvijek zarobljenici prošlosti što uvelike šteti odnosima među narodima u budućnosti BiH, navodi se u priopćenju.

"Hrvatski narod je jedan od tri konstitutivna naroda u BiH i na nama je da učinimo sve kako bi mi osigurali punu ustavnu jednakopravnost na čitavom prostoru BiH", kazano je tijekom sjednice.

Također, istaknuto je kako Republika Hrvatska nije sudjelovala u međunarodnom sukobu u BiH već je svojom potporom BiH dala nemjerljivu pomoć njezinim stanovnicima izbjeglim na područje RH što se, kako se navodi, nažalost nedovoljno cijeni u političkoj javnosti BiH.


Nema komentara

Anketa

Ustavi