RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

HSP traži novu međunarodnu konferenciju o BiH

Napisano 28.01.2010. 13:58

HSP prijedlog teritorijalnog ustroja BiH

Hrvatska stranka prava (HSP) BiH Đapić - dr. Jurišić tvrdi kako je sadašnja ustavna organizacija BiH nepravedna i neodrživa, a s obzirom da bh. politički dužnosnici ne mogu sami postići dogovor o nužnim promjenama, HSP BiH Đapić - dr. Jurišić smatra kako je potrebno organizirati novu međunarodnu konferenciju o BiH - tzv. Dayton 2.

Na konferenciji za novinare u Mostaru predsjednik HSP-a Đapić - dr. Jurišić Zvonko Jurišić kazao je da bi na toj konferenciji trebali sudjelovati predstavnici tri bh. naroda, predsjednici susjednih zemalja Srbije i Hrvatske, supotpisnica Daytonskog sporazuma, predstavnici međunarodne zajednice, uz sudjelovanje SAD-a bez čijeg snažnog angažmana, smatra Jurišić, nije moguće postići kvalitetna rješenja.

Jurišić je naglasio da trenutno u BiH traje sukob na relaciji Banja Luka - Sarajevo, sukob srpske separatističke i bošnjačke centralističke politike, u kojemu najgore prolaze Hrvati, a taj sukob, upozorio je Jurišić, vodi raspadu BiH.

"Hrvatske političke elite u BiH nude sasvim novu politiku, politiku federalizma ili konsocijacije. To je politika koja se u modernim europskim zemljama, višenacionalnim i višejezičnim zemljama, pokazala kao dobar model", poručio je predsjednik HSP-a BiH Đapić - dr. Jurišić.

Kada su u pitanju konkretna rješenja koja bi zadovoljila hrvatski narod u BiH, Jurišić je kazao da je teško o tome unaprijed govoriti, no naglasio je da vjeruje kako hrvatske političke stranke okupljene oko Kreševske deklaracije mogu postići jasan stav o tome što žele i s tim jedinstvenim stavom sudjelovati u radu Daytona 2.

Jurišić je najavio da će pismo s danas iznesenim prijedlogom prvo uputiti američkom veleposlaniku u BiH, a zatim i predstavnicima drugih zemalja, te svim ostalim zainteresiranim stranama.

Fena


Ispiši
Ocijeni: 2.8
10503 pregleda

Loša karta. Treba ipak označiti i Žepče i Usoru, a i mogli bi Komušinu, Vareš, Johovac, Kraljevu Sutjesku, a i Liskovicu i Stjepan Krst ;)

Autor: Ceha | Napisano 29.01.2010. | (29) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(29)

Slabo je ovo skroz...ovdje ne bi imali većinu nigdje, nego u ovoj jedinici 2 koja se sastoji od ZHŽ+HBŽ.

Autor: dudu | Napisano 29.01.2010. | (33) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(27)

Anketa

Ustavi