RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

HSPF: Tražimo od Vijeća ministara da prekine cenzuru nad mišljenjem Hrvata

Napisano 04.12.2017. 23:15

Nakon 29. studenoga, u Bosni i Hercegovini, konstantno se krši pravo na slobodu mišljenja i izražavanja pripadnika hrvatskoga konstitutivnoga naroda, od strane društvene mreže Facebook i njenih operatera iz Sarajeva. Naime, navedena društvena mreža ciljano i selektivno uklanja objave, ali i blokira one korisnike koji se javno ne slažu s bošnjačkom politikom iz Sarajeva, koji se ne slažu s presudom ICTY-a u predmetu „Prlić i ostali“. Facebook provodi pritisak na sve one koji odbacuju pokušaj revizije istine. Facebook u tome ide i korak dalje: Blokiraju se korisnici koji nisu objavili niti jednu objavu od tog datuma, a jasno je zašto – pripadnici su hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini.

Nakon 29. studenoga, mnogi portali s područja Hercegovine meta su napada, te se blokiraju, onemogućeni su u svom radu, što predstavlja kršenje pozitivnih propisa Bosne i Hercegovine. Na temelju članka 10. Konvencije o zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda i članka II/3(h) Ustava Bosne i Hercegovine, zajamčeno je pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, svakom državljaninu Bosne i Hercegovine. Pitamo se, je li nam kao pripadnicima hrvatskoga naroda u BiH, pravo na slobodu mišljenja i izražavanja dopušteno samo onda kada se slažemo s bošnjačkom politikom? Gnušamo se na komentare pripadnika većinskoga naroda u BiH a navest ćemo samo neke, npr: „...i ti si Bosanac idiote a ne hrvat...Hrvati su u Hrvatskoj mamlaze ustaški.“ Nadalje, primjerima pokazujemo kako europsku budućnost Bosne i Hercegovine vide neki: „...ono što slijedi posle ovih presuda u Hagu je potpuna čistka i unitarizacija države...pravna podloga za to je postavljena i mi Bosanci ćemo je iskoristiti do kraja.“

Dakle, ovakvi primjeri mišljenja pripadnika većinskoga bošnjačkoga naroda u BiH, nisu ni na koji način sankcionirani od strane društvene mreže Facebook, dok se protiv pripadnika hrvatskoga naroda vodi zlonamjerna kampanja fašizacije bilo kakvog mišljanja/komentara koji ne sadrži „jednu i jedinu“. Tražimo od institucija države Bosne i Hercegovine, a posebno od Vijeća ministara, da zaštiti ustavom zajamčena prava svakog svog državljanina, te da prekine anti-hrvatsku cenzuru na društvenoj mreži Facebook. Ako se Hrvati u BiH diskriminiraju i država im ne pruža ustavnom zajamčenu zaštitu, ne očekujte da većina njih istu tu državu smatra svojom. Pozivamo predstavnike hrvatskoga naroda u institucijama države Bosne i Hercegovine, da stanu na stranu pripadnika vlastitoga naroda i zaštite ih od grube diskriminacije, revizije povijesti i etiketiranja. Nećemo nikada prihvatiti da se osuđuju mišljenja i ideje, dok se zločini nad Hrvatima zaboravljaju i zanemaruju, stoji u priopćenju Ureda za odnose s javnošću HSPF-a.


Nema komentara

Anketa

Ustavi