RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

HSPF zabrinut zbog ignoriranja volje hrvatskih birača

Napisano 23.12.2010. 11:43

Na jučerašnjoj izvanrednoj sjednici Hrvatskog studentskog politološkog foruma cjelokupno predsjedništvo HSPF-a podnijelo je ostavke, kao i nekolicina članova na drugim funkcijama.
 
Na dnevnome redu bilo je sedam točaka o kojima se žustro raspravljalo. Član Foruma Josip Mikulić je na vlastiti zahtjev istupio iz članstva HSPF-a. Na mjesto člana Nadzornog odbora HSPF-a Darko Lončar je iz osobnih razloga dao neopozivu ostavku. Zbog, kako smatraju, sukoba interesa ostavke na mjesta u Predsjedništvu su dali predsjednik Slaven Zeljko kao i dopredsjednici Marin Marić i Vedran Kožul. Također i Igor Bašić je dao neopozivu ostavku na mjesto PR menadžera HSPF-a, kao i Karlo Vrljić na mjesto člana u Nadzornome odboru. Kao znak potpore članovima za dosadašnji rad i uspjeh HSPF-a bivše Predsjedništvo se u svojim govorima zahvalilo na suradnji, te su poručili kako će Hrvatski studentski politološki forum u budućnosti biti još bolji i jači.
 
U nastavku sjednice izabrano je i radno Predsjedništvo (v.d. Predsjedništvo) koje će obnašati funkciju do novih izvanrednih izbora u siječnju. Tako će se za organizaciju sljedećih izbora pobrinuti v.d. Predsjedništvo u sastavu Ivan Kraljević, Ana Šimović, Grgo Mandić, Goran Kutle, Marinko Šanje, Stjepan Marić, Toni Galić i Marlena Trlin. Također donesene su i neke preinake u promjeni izbornog sustava HSPF-a, tako da će na sljedećim izborima glasovanje biti tajno, a pravo glasovanja imat će 50 članova.
 
Ovom prigodom se Hrvatski studentski politološki forum oglasio i o trenutnoj situaciji na političkoj sceni, analizirajući novostvorenu platformu (SDA, SDP, HSP BIH, NS RzB). Hrvatski studentski politološki forum izražava zabrinutost zbog mogućeg formiranja vlasti na razini BiH kao i Federacije BiH u kojoj neće biti poštovana volja velike većine glasača hrvatske nacionalnosti. Svojom platformom četvorka (SDA, SDP, HSP BIH, NS RzB) razbija mogućnost da Bosna i Hercegovina bude država konsenzusa, zajedničkih dogovora i jednakosti svih konstitutivnih naroda. Pitamo se što se želi poručiti koalicijom kojom se ignorira volja velike većine birača hrvatske nacionalnosti? Sve ovo miriše na pokušaj pretvaranja Hrvata BiH u nacionalnu manjinu. Stoga pozivamo sve relevantne čimbenike da se suprostave ovakvoj politici, stoji u priopćenju Hrvatskog studentskog politološkog foruma.


Nema komentara

Anketa

Ustavi