RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Obilježena 17. obljetnica stradanja Hrvata u Križančevu selu

Napisano 22.12.2010. 16:29

Služenjem svete mise zadušnice, komemorativnom sjednicom i mimohodom do spomen obilježja Križančevo Selo, te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, obilježena je 17. obljetnica stradanja hrvatskih civila i vojnika u Križančevu selu.

 U neprijateljskoj akciji 22. prosinca 1993. g. živote je izgubilo 64 Hrvata. Komemorativna sjednica održana je u OŠ Dubravica, gdje su se, uz prigodno obraćanje bivšeg zapovjednika Viteške brigade, brigadira Dragana Vinca, učenike te škole podsjetilo na veliko stradanje Hrvata u Križančevu Selu i činjenicu da ni nakon 17 godina ovaj zločin nije procesuiran pred domaćim pravosuđem.


Komemoraciji i polaganju vijenaca nazočila su brojna izaslanstva, među kojima i izaslanstvo Ministarstva obrane BiH, predvođeno zamjenicom ministra Marinom Pendeš, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO Herceg-Bosne, predvođeno predsjednikom Nikicom Tomićem, izaslanstva županijskih i općinskih udruga Domovinskog rata, izvršne i političke vlasti Općine Vitez i Županije Središnja Bosna.


JASNO je da nije procesuirano.
Neće ni biti dok god Hrvati ne izaberu SUVERENISTIČKO vodstvo , NADAM SE DA JE TO NA PUTU, i kažu vlastima ZG MARŠ.

Znamo koliko je ZLA napravio mesić-islamski plaćenik, a pravi danas, cijelih 10 god i još ima i previše uticaja.

Drugi i najvažnij RAZLOG su domaće JUDE i mediokriteti kao i nesposobni koji su birani kao naši predstavnici u vlasti.

Dovoljno je vidjeti osobe tipa BARIŠE ČOLAKA min. pravde BiH a prije te funkcije bi je min. Sigirnosti BiH, kao i sve dosadašnje ministre pravde u nametnutoj FBiH. i sve je JASNO.
Svi ti MEDIOKRITETI bili su imenovani od HDZ BiH , a birani su po nalogu agenata od uticaja, a ti agenti primali naloge od engleske službe.

Autor: sred.bosna | Napisano 22.12.2010. | (42) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(32)

Anketa

Ustavi