RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Inzko poručio hrvatskim političarima da se dogovore

Napisano 04.05.2010. 19:18

Specijalni predstavnik EU-a za BiH Valentin Inzko izjavio je danas u Širokom Brijegu da bi se hrvatski političari u BiH trebali dogovoriti o pitanjima koja su vanstranačkog spektra.

Inzko je to kazao komentirajući jučerašnji sastanak "Kreševske šestorke" u Širokom Brijegu na kojem opet ništa nije konkretno dogovoreno u vezi zajedničkog kandidata za člana Predsjedništva BiH.

Hrvatske stranke u BiH mogle bi se usuglasiti oko školstva, kulture, jezika pa i oko zajedničkog kandidata, istaknuo je Inzko, poručujući je kako su neke stvari važnije od političkih pitanja.

Upitan da prokomentira razdoblje pred izbore, Inzko je kazao kako se to vrijeme može iskoristiti za neke nove reforme i zakone, neke nove projekte za građane kao što je izgradnja koridora Vc.

Na upit hoće li OHR uskoro otići iz BiH, Inzko je odgovorio kako će o tome razmatrati Vijeće za provedbi mira u veljači iduće godine.

Inače, specijalni predstavnik EU-a Valentin Inzko boravi danas u posjetu Grudama i Širokom Brijegu gdje sudjeluje u javnoj raspravi o putu BiH ka Europskoj uniji, te o izazovima i preprekama na tom putu.

(FENA)

Nema komentara

Anketa

Ustavi