RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

SDA hoće zakon o lustraciji i neće spomen obilježje HVO-a u Stocu

Napisano 05.05.2010. 11:02

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) na današnjoj sjednici usvojilo je prijedlog teksta izmjena i dopuna Statuta stranke koji će biti razmatran i na sjednici Glavnog odbora SDA 15. svibnja u Sarajevu.

Cilj izmjena i dopuna stranačkog statuta je nastavak procesa demokratizacije i bolje organizacije stranke, uključujući i ograničenje mandata i definiranje izbornog rezultata kao osnovnog kriterija za izbore na svim razinama, priopćeno je iz SDA.

Zadužen je Odbor za pravna pitanja Vijeća SDA da pripremi prijedlog teksta zakona o lustraciji kako bi zastupnici SDA u državnom parlamentu pokrenuli postupak njegovog usvajanja.

Predsjedništvo SDA pozvalo je nadležne institucije Hercegovačko-neretvanske županije i Federacije BiH da poduzmu konkretne radnje za zaštitu nacionalno-historijskog spomenika u centru Stoca (Careva džamija) koji je ugrožen gradnjom spomenika braniteljima HVO-a.

U ovoj stranci ocjenjuju da izgradnja takvih spomenika na neprikladnim mjestima doprinosi raspirivanju međuetničke netolerancije.

Fena


Nema komentara

Anketa

Ustavi