RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Inzko: Presuda u slučaju Ljubić je konačna i obvezujuća, i mora se primijeniti do izbora 2018.

Napisano 03.10.2017. 23:11

BiH gubi stanovništvo i to je jako tužno, istakao je visoki predstavnik Valentin Inzko gostujući u Dnevniku TV1. Ističe da je čuo podatak da je BiH prva u svijetu po tomu što stanovništvo stari sve više.

"Dakle, sve je manje mladih ljudi. Tu političari zaista treba nešto da učine, da zaboravljaju svoje teme o trećem entitetu, odcjepljenju ili o nekim revizijama. To nisu najvažnije teme za građane, važnije su teme dostojan život, pravna država, normalan život koji svako želi. Ako ovo ne bude brzo realizirano, odlazak mladih će biti još brži", jasan je bio visoki predstavnik u Dnevniku TV1.

Poručio je i da je Međunarodna zajednica po pitanju održavanja izbora 2018. godine veoma jasna. Izbori treba da se dese i ne smije se ponoviti situacija iz Mostara.

"Gdje već osam godina nema izbora, gdje se ne poštuje odluka Ustavnog suda. Do toga ne smije doći na državnom nivou. Odluka u slučaju Ljubić ne zadire u dosta pitanja u vezi s izborima – državno Predsjedništvo, državni Parlament, županije... To su područja gdje se mogu izabrati zastupnici, ali bi zapelo u Domu naroda i zato je važno da se odluka u slučaju Ljubić ispuni. Ali i sve odluke, a ima ih puno nagomilanih. Tu su i Sejdić – Finci, Pilav, Zornić...", rekao je Inzko.

Zaključio je ida sve odluke Ustavnog suda BiH treba da se provedu, jer su konačne i obvezujuće.


Nema komentara

Anketa

Ustavi