RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

ISTINA: Svi za jednoga, jedan za sve

Napisano 01.07.2010. 11:49
Nino_istina

Hrvatskim političkim strankama u Bosni i Hercegovini

U izbornoj godini koja prethodi ustavnim promjenama suočeni smo s izglednom mogućnošću da hrvatskog člana Predsjedništva BiH, temeljem postojećeg izbornog zakona, opet izaberu drugi. U ovom prijelomnom trenutku za budućnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i Bosne i Hercegovine u cjelini, kao ljudi kojima je na srcu dobrobit Hrvata u BiH i skladan odnos svih naroda, bez političke prisile, nametanja nelegitimnih predstavnika i drugih oblika podčinjavanja...

 

POZIVAMO VAS

 

da smognete dovoljno političke mudrosti i građanske odgovornosti, pregovaračkog strpljenja i pomirljivosti te učinite sve kako bi postigli suglasje oko jednog, zajedničkog kandidata svih hrvatskih političkih stranaka u BiH. Tim privremenim odustajanjem od pluralizma smanjili bi ili gotovo otklonili mogućnost da hrvatski član Predsjedništva BiH, koji će imati važnu političku ulogu u donošenju ustavnih promjena, ponovno bude izabran protivno volji većine Hrvata u BiH.

Oni koji bi onemogućili takav dogovor i koji bi osobne, stranačke i dnevnopolitičke interese nadredili vitalnom interesu hrvatskog naroda u BiH, a to je izbor člana Predsjedništva BiH iz hrvatskog naroda koji će uz legalitet imati i legitimitet, moraju biti svjesni svoje moralne i povijesne odgovornosti u trenutku kada prijeti potpuna politička marginalizacija našeg naroda.

Posljedice eventualnog ponavljanja već viđenog scenarija, koji bi vodio prema dodatnoj marginalizaciji i posljedičnoj radikalizaciji Hrvata te destabilizaciji BiH, neće ići samo na dušu i povijesni račun onih koji ga provode, već i svih koji su mogli nešto učiniti da to spriječe, a ostali su gluhi i nijemi.

Stojeći čvrsto iza ovog Poziva, imenom i prezimenom, preuzimamo obvezu podržati zajedničkog kandidata ako se oko njega postigne dogovor, ali i otklanjamo od sebe, pred narodom i poviješću, odgovornost za posljedice do kojih će doći ako se takav dogovor ne postigne.

Ukoliko se želite pridružiti ovoj inicijativi pošaljite svoje podatke na e-mail:  [email protected]


Inicijativa za slobodu, toleranciju i nacionalnu afirmaciju (ISTINA)


Nema komentara

Anketa

Ustavi