RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Izdali hrvatski narod, narugali mu se i pomnožili ga s nulom!

Napisano 20.03.2011. 23:33

Udruženja branitelja proistekla iz Domovinskog rata uputila su otvorena pisma visokom predstavniku Valentinu Inzku i američkom veleposlaniku u BiH Patricku Moonu koja objavljujemo u cjelosti

Valentin Inzko, Vaša Ekscelencijo,

Žao nam je što Vas kao pripadnika jednog kršćanskog naroda moramo staviti na stup srama i prozvati za kontinuirano ponižavanje hrvatskog naroda u BiH, a nakon svega što činite ne znamo zaslužujete li se zvati se visokim predstavnikom, jer to po svojim djelima i niste.

Izdali ste ne smo hrvatski narod, već ste izdali sve europske demokratske i pravne stečevine, kao temeljne vrijednosti današnjeg društva. Europa će Vas se sramiti.

Zar je moguće, visoki predstavniče, da ste se svrstali uz one koji su grubim kršenjem Izbornog zakona BiH i odredbi Ustava Federacije BiH urušili pravni sustav BiH.

Umjesto da osigurate funkcioniranje pravne države, jer zbog toga su Vas i poslali, Vi se dragi visoki predstavniče, pridružujete rušiteljima pravnog sustava i osobno negirate izbornu volju hrvatskog, kao jednog od tri konstitutivna i suverena naroda u BiH.

Udruživanje sa snagama koje su izvele državni udar, neosporni je čin udruživanja u zločinački pothvat kojim ste ne samo negirali važeće zakone i Ustav FBiH, već ste ugrozili budućnost Bosne i Hercegovine, a to je kazneno djelo, za to ćete odgovarati.

Radost Hrvata Vašim dolaskom bila je velika, jer smo čuli da dolazite iz katoličke obitelji. Ponadali smo se da ćete zaštititi hrvatski katolički narod od majorizacije koju provodi socijal-nacionalistička bošnjačka partija na čelu s Zlatkom Lagumdžijom.

Udaljavanjem od osnovnih vrijednosti i postulata katoličke vjere ali i postupcima koji su neshvatljivi za istinsku demokraciju, otjerali ste zdrav razum, pravdu, pravičnost, suživot i uvažavanje iz ove već dovoljno napaćene zemlje.

Niste poslani da negirate zakone i Ustav BiH, već da ih sprovodite i kažnjavate one koji ruše pravni i demokratski sustav, one koji ruše Bosnu i Hercegovinu.

Na Vašu, ali i žalost velikobošnjačkih nacionalista Zlatka Lagumdžije i njegovih potrčkala, Bosnu i Hercegovinu od rušenja će spasiti časni ljudi iz Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i Ustavnog suda Federacije BiH, jer je njihova obaveza osigurati dosljednu provedbu Ustava i zakona ove zemlje.

Pravda je spora ali ipak dostižna, dat će dragi Bog pa će i hrvatski narod dočekati svoju pravdu i svoje spasenje od takvih „demokrata“ i promicatelja (ne)pravde u svijetu, u kakvog ste pretvorili Vi, visoki predstavniče.

Očekujemo od najviših predstavnika Europske unije i njezinih istinskih i demokratski opredijeljenih snaga da će spasiti BiH od uništenja u koje ste ju Vi zajedno s Zlatkom Lagumdžijom i njegovim prijateljima u bošnjačkom nacionalizmu poveli.

Europa ne može ništa drugo nego zaštiti svoje tradicijske demokratske i pravne stečevine koje su temeljne vrijednosti današnjeg demokratskog društva, a Vi ćete biti samo još jedna ružna epizoda ove zemlje i samo još jedan Visoki Predstavnik koji nije učinio ništa dobroga za ovu zemlju i budućnost njezinih naroda i građana.

Ne znamo da li će Vas, visoki predstavniče, nekoliko stotina tisuća eura koliko ćete staviti u svoj džep, zadovoljiti prije nego Vas kao i Wolfganga Petricha počne peći savjest zbog tolikog zla koje ste učinili hrvatskom narodu, svojem katoličkom narodu.

Još uvijek imate priliku vratiti budućnost ovoj zemlji, vratiti nam normalan suživot, vladavinu prava i vjeru u ljude i spriječiti daljnje ponižavanje i toliko očitu majorizaciju hrvatskog naroda. Nemojte propustiti priliku da na kraju ipak budete pravi visoki predstavnik u BiH i da uzdignuta čela odete iz ove zemlje. Narod to od Vas očekuje.

Ukoliko to ne učinite, niste dostojni zvati se katolikom i nećete biti dobro došli ni u jedno hrvatsko mjesto, ni u jednu našu crkvu i našu svetinju. Ne dolazite nam u naše Međugorje, ne skrnavite svojom prljavom poganskom nogom našu svetu zemlju i naše Svetište, jer ga niste više dostojni ni izgovoriti a ne daj Bože više ikada pohoditi.

Hrvatski narod neće mirno čekati svoju kalvariju koju ste mu namijenili, i neće se pokoriti ni Vama, ni Vašim bošnjačkim nacionalistima, a još manje izdajnicima i izrodima hrvatskog naroda. Sudit će Vam i dragi Bog ali i napaćeni hrvatski narod.

Hrvatski katolički narod ima jaku vjeru u dragog Boga, ona nas je održala u ratu, održat će nas i osnažiti i u borbi za našu istinsku i institucionalnu ravnopravnost kao konstitutivnog naroda i u našoj BiH. Nije samo Sarajevo BiH, toliko bi ste morali znati.

Hrvatski branitelji i hrvatski narod neće Vam nikada oprostiti, a neće Vam oprostiti ni svi oni kojima je stalo do ove zemlje, ako ju nastavite rušiti dajući potporu pučistima koji nastoje ubiti duh BiH. Vaša je obveza sačuvati a ne uništiti Bosnu i Hercegovinu.

Prihvatite činjenicu da su i Hrvati narod, da i mi imamo pravo glasa, a mi smo na izborima rekli koga hoćemo, poštujte našu volju i ne testirajte našu odlučnost i naše strpljenje. Bolje je umrijeti slobodan, nego živjeti kao rob! Iskreno i od srca, branitelji HVO-a, navodi se u otvorenom pismu visokom predstavniku, a koje su udruge proistekle iz domovinskog rata dostavile medijima.

Patrick MoonVaša Ekselencijo,

Nakon svega što ste učinili hrvatskom narodu ne znamo da li Vas uopće možemo zvati gospodinom, i da li zaslužujete zvati se „Ekscelencijom“. Vaš izlazak u javnost prije odluka nadležnih institucija BiH i Vaše ocjene tko treba biti u vlasti a tko u oporbi, u najmanju ruku je nekorektan prema onima koji su jedini mjerodavni da donesu ove odluke i politički je čin bez presedana u 21. stoljeću.

Ne možemo vjerovati da ste svoju potporu dali onima koji su grubim kršenjem Izbornog zakona BiH i odredbi Ustava Federacije BiH urušili pravnu državu. Tako ste zajedno s rušiteljima pravnog sustava i osobno negirali izbornu volju hrvatskog, kao jednog od tri konstitutivna i suverena naroda na kojima počiva duh Bosne i Hercegovine. Ubili ste Bosnu i Hercegovinu, a svako ubojstvo je zločin.

Jeste li svjesni da ste se svojim priopćenjem narugali i cijelom jednom konstitutivnom narodu, pomnoživši ga s nulom. Hrvati nisu nula dragi veleposlaniče, već realnost ove zemlje, barem bi toliko trebali znati.

Zar poslije svega imate obraza pozvati dva HDZ-a da se uključe u formiranje vlasti na državnom nivou i da apelirate na upravljanje državom zasnovano na „demokratskim“ principima. Kad bi ste nam bar pojasnili, što je za Vas „demokracija“, jer tu „demokraciju“ na koju Vi pozivate, mi ne razumijemo.

Posebno nas žalosti da ste se Vi već davno prije dogovorili s Lagumdžijom i odobrili mu da uspostavi vlast, ne uvažavajući volju jednog cijelog naroda. Vaši prijedlozi i pregovori su na žalost bili samo igrokaz za bh javnost, a za hrvatski narod uzaludna nada u razum, pravdu i pravičnost, koju ste na žalost negdje otjerali iz ove zemlje. Zar toliko mrzite hrvatski narod, a mržnja je grijeh,veleposlaniče Moon.

Osobnim i dosad neviđenim i nadaleko nečuvenim nedemokratskim ponašanjem, nesvjesno ste (ili možda svjesno) zajedno s Lagumdžijom i njegovim potrčkom Tihićem i šakom nekoliko hrvatskih jadnika, uništili međunacionalne odnose između bošnjačkog i hrvatskog naroda u BiH i vratili ih na 1993. godinu u vrijeme ratnih sukoba. Uspjeli ste uništiti u samo par dana, ono što je građeno zadnjih 15. godina, čestitamo. Kako ćete taj (ne)“uspjeh“ opravdati Vašim nadređenima u Washingtonu.

Ako netko svojim postupcima priziva i priželjkuje novi rat ova dva naroda, neka mu bude u kući i njegovoj obitelji, a neka mu mirotvorci i spasitelji budu Vaši prijatelji, osvjedočeni „demokrati“ i „spasitelji“ BiH, Zlatko Lagumdžija, Sulejman Tihić, Zvonko Jurišić i Jerko Ivanković. Pored ovakvih prijatelja, neprijatelji Vam ne trebaju.

Mi, obični smrtnici ne možemo shvatiti kako je to moguće da se Vi postavljate iznad legalnih institucija, zakona i Ustava jedne zemlje, i zar Vi uistinu mislite da možete biti iznad Središnjeg izbornog povjerenstva BiH koje je jedino zaduženo za poštivanje i dosljednu provedbu Izbornog zakona BiH.

Možete li nam, veleposlaniče Moon, odgovoriti da li bi u SAD-u smjeli poticati na državni udar i stati na stranu onih koji ga provode. Znamo da nam nećete odgovoriti pa ćemo mi reći ono što Vi ne smijete priznati. Sudjelovanje u rušenju ustavnog poretka odvelo bi Vas u zatvor, ne samo u Vašoj, već i u svakoj normalnoj zemlji, osim naravno u BiH. Kod nas u BiH ne važi vladavina prava već zakon jačega, odnosno zakon sarajevskog pašaluka, kojeg Vi na žalost otvoreno podupirete.

Hrvatski narod je jedan od najstarijih evropskih naroda. Da, veleposlaniče Moon, i Hrvati su narod. I još da Vas pitamo, znate li da nije samo Sarajevo Bosna i Hercegovina. Ma toliko bi ste ipak morali znati, ne pravite se ludi.

Valjda je suđeno da svaki narod ima izroda kakvi su Zvonko, Jere i Živko u hrvatskom i Zlatko i Sulejman u bošnjačkom narodu, ali možda oni i nisu krivi. Kriva je majka priroda koja ih je stvorila, pa se danas zbog takvih mora crvenjeti i stidjeti, kada oni to nisu u stanju.

Kažu da je pravda spora ali dostižna, pa će tako i hrvatski narod dočekati svoju pravdu i svoje spasenje od takvih „demokrata“ i promicatelja (ne)pravde u svijetu.

Kako nada zadnja umire, a u odsutnosti Vaše pomoći, očekujemo od predstavnika Europske unije i njezinih istinski demokratski opredijeljenih snaga da spase jedan svoj europski narod od ropstva koje ste mu na žalost Vi, veleposlaniče Moon, zajedno s Zlatkom Lagumdžijom i njegovim platformašem Tihićem namijenili.

Kako to Vi niste učinili, uvjerenja smo da će Europa zaštiti svoje tradicijske demokratske i pravne stečevine koje su temeljne vrijednosti današnjeg demokratskog društva, pa će time zaštititi i hrvatski narod, kojeg ste i Vi, veleposlaniče Moon bili dužni štititi.

Povrijedili ste ponos jednog cijelog naroda, pa Vam moramo reći: "e neće ići, veleposlaniče Moon, neće ići jer hrvatski narod neće nijemo gledati i pokoriti se ni Vama, ni Vašim bošnjačkim prijateljima, a još manje izdajnicima i izrodima hrvatskog naroda".

Iznad hrvatskog naroda može biti samo dragi Bog, pa Vas pozivamo dok još imate vremena, zaustavite daljnju majorizaciju i ponižavanje hrvatskog naroda, zaustavite uništenje ove zemlje u koje ju je poveo Zlatko Lagumdžija. Narod to od Vas očekuje.

I Hrvati su narod, prihvatite tu činjenicu, a hrvatski narod je na izborima rekao koga hoće. Ako želite dobro ovoj zemlji poštujte našu volju i ne testirajte naše strpljenje i našu odlučnost. Bolje je umrijeti slobodan, nego živjeti kao rob!

Iskreno i od srca, branitelji HVO-a, navodi se u otvorenom pismu američkom veleposlaniku Moonu, a koje je dostavljeno medijima.


Nema komentara

Anketa

Ustavi