RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Izetbegović: OHR neće nametnuti izmjene Izbornog zakona

Napisano 12.03.2018. 23:41

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović smatra da OHR neće nametnuti izmjene Izbornog zakona BiH, ali da bi trebao pomoći da se dođe do nekih rješenja.

"Ali, s obzirom na to da je Ustavni sud ustanovio da je rješenje OHR-a koje je svojevremeno nametnuto pogrešno i da ga treba popravljati, smatram da bi bilo pošteno, u najmanju ruku, od OHR-a i međunarodne zajednice da se iskristalizira neko rješenje kada je riječ o Domu naroda Federacije BiH", rekao je Izetbegović večeras za sarajevsku televiziju TV1, prenose Nezavisne.

Govoreći o kandidatu SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Izetbegović, koji je i lider te stranke, istakao je da je najveću šansu dao Denisu Zvizdiću.

"On ima najveću šansu da se afirmira, da se pokaže. Pomalo sam ga kočio da vodi politiku koja privlači pažnju zato što je morao sačuvati stabilnost Vijeća ministara. On je sa moje strane bio preferiran i stavljen u poziciju da odigra za sebe ponajviše i naslijedi me. Je li to uspio sa ovom mojom kočnicom, to treba ocijeniti široko tijelo u SDA", naglasio je Izetbegović.


Nema komentara

Anketa

Ustavi