RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Jadranka Kosor Hrvatima iz BiH: Nećemo vas iznevjeriti!

Napisano 27.02.2010. 02:26
Jadranka Kosor

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sudjelovala je na svečanosti dodjele nagrada Večernjakov pečat koja je u petak navečer održana u Mostaru, u organizaciji Večernjeg lista BiH. Tom prigodom hrvatskoj premijerki uručena je nagrada za regionalnog lidera 2009. godine.

S obzirom na to da se u Hrvatskoj vodi rasprava o izmjenama Zakona o prebivalištu i promjenama Ustava, J. Kosor poručila je bosanskohercegovačkim Hrvatima da hrvatska Vlada snažno poštuje ustavnu obvezu o potpori i brizi za hrvatski narod izvan domovine, pa i u BiH. – Reći ću samo jednu rečenicu. Imajte vjere u nas, nećemo vas iznevjeriti! Inače, premijerku je ovo priznanje iznimno obradovalo, budući da je upravo u Večernjem listu sa 16 godina počela svoju novinarsku karijeru.

Odlukom čitatelja Večernjeg lista BiH, osobom 2009. godine proglašen je legendarni bosanskohercegovački pjevač Halid Bešlić. Statuu Večernjakov pečat, rad akademske kiparice Marine Stoponje, uručio mu je predstavnik Styrije International Ivan Tolj. – Ovo mi je jedno od važnijih priznanja jer su prepoznate i moje druge kvalitete. Posebno mi je drago što sam priznanje dobio od tiskovine koja ima takav renome kakav ima Večernji list, komentirao je Bešlić, nakon čega je publiku u prepunom Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače počastio svojom uspješnicom "U meni jesen je" koju je samo za ovu prigodu otpjevao uz pratnju Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Večernjakov pečat Mostar je ponovno nakratko pretvorio u središte BiH, pa i šire, jer su na dodjeli nagrada bili svi najviši dužnosnici iz Federacije BiH, Republike Srpske, zajedničkih državnih institucija BiH, Republike Hrvatske i Vatikana. U svojoj videoporuci iz sjedišta Svete Stolice šef vatikanske diplomacije Dominique Mamberti pozvao je sve konfesije u BiH, osobito katolike, "da se ne obeshrabre pred teškoćama koje katkad svakodnevni život čine mučnim dovodeći ih u napast da napuste zemlju". Procjenjuje se da je glazbeno-scenski spektakl iz središta Hercegovine u izravnom prijenosu na Federalnoj televiziji pratilo više od dva milijuna gledatelja u BiH i susjednim državama.

Hrvatska premijerka – regionalni lider

U kategoriji gospodarstvenika godine nagradu je dobio Tomislav Antunović, prvi privatni poduzetnik u naftnoj branši prije rata. Za humanista godine proglašena je Anamarija Gagro, koja je nakon tragične pogibije roditelja u prometnoj nesreći odlučila donirati organe svoje majke kojima je spašeno pet života.

Prema izboru novinara Večernjeg lista, nagrada u kategoriji umjetnika godine otišla je Mustafi Nadareviću. Za sportski uspjeh godine nagrađen je drugi strijelac Bundeslige Edin Džeko. U kategoriji naše gore list laureat je poduzetnik Ivan Miloloža, a priznanjem uspjeh godine okitio se dr. Nevenko Herceg, federalni ministar turizma i okoliša. Nagradu media press ove je godine odnio Igor Radojičić, odmjereni političar koji ipak kaže sve što misli.

Dobitnik priznanja u kategoriji regionalnog gospodarskog lidera je Emil Tedeschi. Poseban doprinos za EU integracije zaslužio je Valentin Inzko, a u kategoriji regionalnog lidera priznanje je dobila Jadranka Kosor. Nakon niza turbulencija na hrvatskoj političkoj sceni, Hrvatska i regija dobile su novog lidera.

Večernji


Jaco, držimo te za riječ!

Autor: Mike Hunt | Napisano 27.02.2010. | (40) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(31)

"Reći ću samo jednu rečenicu. Imajte vjere u nas, nećemo vas iznevjeriti!"

Ako se ne varam slično je izjavljeno i na upite o arbitraži s Slovenijom...

No, kako kolega Mike reče, držimo te za riječ.

Autor: unknown | Napisano 28.02.2010. | (29) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(30)

Jadranka Kosor Hrvatima iz BiH:
Nećemo vas iznevjeriti (ako to EU-Ropska zajednica ne bude tražila od nas) a ako oni to budu tražili od nas, e onda je to viša sila!

Autor: MIR | Napisano 04.03.2010. | (31) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(30)

Anketa

Ustavi