RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Je li zaštićeni svjedok opasniji od optuženih za terorizam?

Napisano 20.09.2010. 08:17

Otkriveni novi detalji u procesu protiv Rustempašića

Je li zaštićeni svjedok opasniji od optuženih za terorizam?
 
Zaštićeni svjedok Tužiteljstva BiH u procesu protiv skupine Rijada Rustempašića je opasni Nihad Ćosić

Ključni svjedok na suđenju Rijadu Rustempašiću i suradnicima je Nihad Ćosić, bivši mudžahedin, koji važi kao opasniji od bilo kojega člana Rustempašićeve skupine osumnjičene za pripremanje terorističkih napada u BiH. Upravo se optužnica protiv Rustempašićeve skupine zasniva isključivo na njegovu svjedočenju, što bi moglo biti pogubno za čitav proces. Naime, Nihad Ćosić prije tri godine vratio se iz Pakistana i odmah se ubacio u ocu skupinu, postavši njen ravnopravni član. S njima je proveo nekoliko mjeseci i sve informacije do kojih je došao ponudio Obavještajno - sigurnosnoj agenciji BiH. Na osnovi tih informacija OSA je uhitila Rijada Rustempašića i ekipu, ali ih je ubrzo i pustila, jer Ćosićev materijal nije bio dovoljan da se poduzmu bilo kakve konkretne mjere.
Naknadno su opet uhićeni i pritvoreni. Inače, taj zaštićeni svjedok je još u veljači 2008. godine ispričao je medijima da je ubio desetine ljudi. Do detalja je obrazložio priču o tome kako je na Bliskom istoku ubio jednog australijskog vojnika, a naveo je i da je bio povezan s terorističkim napadom u Madridu 2004. godine, u kojem je poginula 191 osoba.
- Znam koliko sam ih zaklao! Neću kazati točan broj, ali ako bih uzeo dvije ruke, ne bih ih na prste mogao nabrojiti. I uvijek ću ih ubijati! Ubijao sam Srbe, Amerikance, Ruse i Engleze, hvala dragom Alahu –tvrdio je Ćosić. /VL/


Nema komentara

Anketa

Ustavi