RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Jedinstvo svih za očuvanje prava Hrvata u BiH

Napisano 05.04.2011. 08:46

Izborni sabor UDVDR-a HVO podružnica Busovača

 
Jedinstvo u borbi za očuvanje prava hrvatskog naroda, očekuju i od političara

Dragan Laštro novi je predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a HB, podružnica Busovača. Odlučili su to članovi udruge na izbornom saboru koji je ovih dana održan u Busovači.
"Prioritet u radu ostaje briga za naše članove, posebice one koji su donedavno bili pripadnici Oružanih snaga, ali su ostali bez posla.

Rješavanje statusa

Maksimalno ćemo se angažirati kako bismo što prije riješili njihov status", izjavio je Laštro, novoizabrani predsjednik UDVDR-a, podružnica Busovača. On je na ovoj dužnosti zamijenio Dragu Smolju koji je nedavno izabran za predsjednika Zajednice podružnica UDVDR-a HVO-a HB u Srednjobosanskoj županiji.
Busovača je, potvrdio nam je Smoljo, prva općina u Srednjobosanskoj županiji u kojoj je nakon izbora čelništva županijske udruge održan izborni sabor. "Uskoro će se izborni sabori održati i u ostalim općinskim podružnicama, a izbor novog čelništva udruga trebao bi biti završen do početka lipnja", kaže Smoljo.

S izbornog sabora u Busovači poslana je poruka legalno izabranim hrvatskim političkim predstavnicima u BiH da ustraju u borbi za jednakopravnost hrvatskoga naroda u BiH.

Poruka političarima

"Samim održavanjem ovog sabora mi šaljemo poruku da su dragovoljci i veterani Domovinskog rata jedinstveni, a jedinstvo u borbi za očuvanje prava hrvatskoga naroda očekujemo i od naših političara", izjavio je Drago Smoljo, predsjednik Zajednice podružnica UDVDR-a HVO-a HB za Srednjobosansku županiju.

Prije izbornog sabora u Busovači, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata te hrvatski politički predstavnici središnje Bosne položili su vijence ispred središnjeg spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Busovače.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi