RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Jeleč nazočio sastanku Vojnog komiteta EU na kojem se razgovaralo o borbi protiv terorizma i radikalizma

Napisano 07.11.2017. 23:03

Sastanak Vojnog komiteta Europske unije, na kojem je sudjelovala delegacija Oružanih snaga BiH predvođena načelnikom Zajedničkog stožera Oružanih snaga generalpukovnikom Antom Jelečem, održan je danas u sjedištu Europske unije u Bruxellesu.

Teme sastanka odnosile su se na borbu protiv terorizma i prevenciju radikalizma, kao i izazovi s kojima se suočavaju u misijama pod vodstvom Europske unije.

Od posebnog značaja za Bosnu i Hercegovinu bio je dio sastanka koji se odnosio na misiju obuke u Centralnoafričkoj Republici. U tom kontekstu, Jeleč je potvrdio nastavak sudjelovanja pripadnika Oružanih snaga BiH u ovoj misiji, kao jasnog pokazatelja doprinosa BiH u osiguravanju međunarodnog mira i sigurnosti, te opredijeljenosti BiH za nastavak puta ka europskim integracijama, prenosi Fena.

Na marginama sastanaka, delegacija Oružanih snaga BiH se u odvojenim susretima sastala s predsjedavajućim Vojnog komiteta EU generalom Michailom Kostarakosom, predsjedavajućim Vojnog komiteta NATO-a generalom Peterom Pavelom, vojnim predstavnikom SR Njemačke pri NATO-u generalom Hansom W. Wiermannom, kao i s vojnim predstavnikom Kraljevine Danske pri NATO-u generalom Michaelom Lollesgaardom i predstavnicima zemalja regije.

Pored Jeleča, sastanku Vojnog komiteta EU nazočili su i šef Vojnog dijela Misije BiH pri NATO-u brigadir Alija Kožljak, zamjenik šefa Vojnog dijela Misije BiH pri NATO-u brigadir Velibor Purković, ujedno i vojni ataše BiH u K. Belgiji te oficir za suradnju s NATO-om major Dario Tucaković, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.


Nema komentara

Anketa

Ustavi