RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

ZZO HBŽ od MUP-a traži povrat novca utrošenog na liječenje policijskog djelatnika ranjenog na zadatku

Napisano 09.11.2017. 23:06

Zavod za zdravstveno osiguranje (ZZO) Hercegbosanske županije (HBŽ) uputio je dopis Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) te županije kojim zahtjeva povrat uplaćenih sredstava za troškove liječenja i rehabilitacije za djelatnika MUP-a Žarka Bošnjaka, koji je ranjen automatskim oružjem na službenoj dužnosti prilikom oružane pljačke banke u Drvaru 3. ožujka 2017.godine, za Fenu je potvrđeno iz spomenutog zavoda, prenosi Fena.

Kako je navedeno, Bošnjakove troškove liječenja i rehabilitacije u zdravstvenim ustanovama u BiH i Republici Hrvatskoj, u ukupnom iznosu od 35 tisuća maraka, platio je Zavod za zdravstveno osiguranje HBŽ-a.

Iz Zavoda su istakli kako se u navedenom slučaju radi o liječenju i rehabilitaciji od ozljeda koje su nastupile u vrijeme obavljanja dužnosti djelatnika MUP-a te prema tome troškove liječenja kao i sve obveze prema povrijeđenom djelatniku treba snositi nadležno ministarstvo unutarnjih poslova kao poslodavac.

Tumačeći Zakon o zdravstvenom osiguranju Federacije Bosne i Hercegovine, iz Zavoda je pojašnjeno da postoje utvrđena prava koja se obvezno osiguravaju osiguranicima kod povreda na radu ili oboljenja od profesionalne bolesti.

“Po ovom zakonu postoji obveza Ministarstva unutarnjih poslova Hercegbosanske županije da snosi troškove liječenja i rehabilitacije za svog uposlenika Žarka Bošnjaka”, poručeno je iz Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije.


Nema komentara

Anketa

Ustavi