RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Karamatić odgovorio onima koji Herceg-Bosnu zovu "takozvanom"

Napisano 02.01.2018. 23:26

Dio bošnjačkih medija koristi termin "takozvana" kad priča o Herceg-Bosni. Kao što znamo, Herceg-Bosna je bila hrvatski ratni entitet u BiH i ne može biti takozvana. Evo i zašto.

Herceg-Bosna, odnosno, hrvatski dijelovi u BiH skupa s bošnjačkim dijelovima u BiH su oformili Federaciju BiH koja čini polovicu države Bosne i Hercegovine. 

Sam nastanak Herceg-Bosne je bio legalan i legitiman jer su Hrvati tada bili prisiljeni na obranu.

Dakle, ako je Herceg-Bosna takozvana, onda je i cijela BiH takozvana. 

Jedan od onih kojima smetaju ovakve kvalifikacije je i Mario Karamatić, predsjednik bosanskohercegovačkog HSS-a i izaslanik u Domu naroda PS BiH. 

Na svojem Facebook profilu Karamatić je "održao lekciju neovisnim i neutralnim analitičarima koji Herceg-Bosnu nazivaju takozvanom", prenosi Dnevnik.ba.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: 

"Stvarno mi je fascinantno kako "neovisni" i "neutralni" analitičari Herceg-Bosnu najnormalnije nazivaju "takozvanom", a kada ja kažem "takozvana Rebublika BiH" se redovito propnu na zadnje noge. Mala lekcija iz povijesti. Potpisom Washingtonskog sporazuma dogovoreno je primirje između Hrvatskog vijeća obrane i tzv. Armije Republike Bosne i Hercegovine, a teritorij koji su kontrolirali HVO i tzv Armija BiH je postao Federacija BiH na koju su HR HB i tzv. Republika BiH prenijeli svoje zakone i suverenitet. ( HR HB je u tom trenutku bila na nekih 21% BiH, a tzv. Republika BiH na nekih 23%)" - napisao je Karamatić. 

 

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi