RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Klub bosanskih studenata uz hercegbosansku šestorku: Zadužili su hrvatski narod u BiH

Napisano 28.11.2017. 23:27

Klub bosanskih studenata na Sveučilištu u Zagrebu prigodnim fotografijama i postom na Facebooku objavio je kako su "u mislima i molitvama s hercegbosanskom šestorkom".

Predsjednik Kluba bosanskih studenata na Sveučilištu u Zagrebu, Fojničanin je, Ivan Kapetanović. 

Kapetanović je u izjavi za Dnevnik.ba kazao kako je hercegbosanska šestorka zadužila Hrvate u BiH, osobito u Središnjoj Bosni.

"U iščekivanju sutrašnje presude Klub bosanskih studenata nada se samo jednom ishodu,a to je pravičan ishod,  pravičan za sve nas znači samo oslobađajuća presuda za šestorku koja je zadužila cijeli hrvatski narod u BiH ali  osobito Središnju Bosnu, kao i cijelu Republiku Hrvatsku", rekao je Kapetanović.

Kapetanović je rekao i kako je "dosadašnje zanemarivanje ovog slučaja u javnostima, među Klubom bosanskih studenata, probudio još veću želju za istinom o ratnim zbivanjima u BiH, ali i opstansku hrvatskog naroda u BiH, s posebnim naglaskom na Središnju Bosnu".

Inače, Klub bosanskih studenata (KBS) okuplja oko 150 studenata  iz šireg područja Središnje Bosne, Livna, Kupresa, Bihaća, Sarajeva, Tuzle, Srebrenika i Bosanske Posavine. 


Nema komentara

Anketa

Ustavi