RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Kopernikanski obrat Grahovca - dopušta se snimanje filma Angeline Jolie

Napisano 18.10.2010. 20:28

Zamjenik premijera Federacije Bosne i Hercegovine i Ministar kulture i športa u Fedraciji BiH Gavrilo Grahovac je danas 18. listopada donio odluku da se odobri snimanje filma "Untitled Love Story" američke redateljice i producentice Angeline Jolie, priopćeno je iz Ministarstva kulture i športa Federacije BiH.

Nakon što je Udruženje za razvoj filmske znanosti "Skaut" dana 14.listopada 2010. godine dostavilo u Ministarstvo kulture i športa Federacije BiH scenarij spornog filma "Untitled Love Story", a 15. listopada 2010. i raspored točno navedenih lokacija za snimanje filma, čime su ispunjeni uvjeti za dobivanje Odobrenja, ministar Gavrilo Grahovac je danas i potpisao Odobrenje za snimanje.

Danas je predmetna odluka dostavljena podnositelju zahtjeva, Ministarstvu unutarnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstvu unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kaže se u priopćenju Federalnog ministarstva kulture i športa.

Podsjećamo, Gavrilo Grahovac, je prošlog tjedna nakon sastanka sa predstavnicama Udruženja "Žena - žrtva rata", a u vezi sa snimanjem igranog filma od strane redateljice i producentice filma - Angeline Jolie donio odluku kojom se zabranjuje snimanje jednog dijela filma na području FBiH.

Predstavnice ovoga udruženja su od Grahovca zatražile da ospori snimanje filma jer je u filmu riječ o ljubavnoj priči između silovane žene i njezinog silovatelja. One kao žrtve su stoga Grahovcu predočile da je takva priča za njih nedopustiva, te smatraju da bi ženama, žrtvama silovanja, ovakav scenarij nanio dodatnu duševnu bol.

Uvidom u dostavljeni scenarij i ostalu dokumentaciju u svezi filma slavne hollywoodske glumice, Grahovac je promijenio svoju prijašnju odluku.

Kao što je već i najavljivano, snimanje filma bi nakon Bugarske, trebalo biti nastavljeno u BiH u studenom mjesecu ove godine.

Kako je Gavrilo promijenio stubokom mišljenje, ostaje nam da nagađamo.

 

hercegbosna.org


Nema komentara

Anketa

Ustavi