RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Krešić: Entitetski emiteri u BiH su servisi vladajućih struktura

Napisano 02.03.2018. 23:19

Novinar Večernjeg lista Zoran Krešić komentirao je političke i druge aktualnosti s Marijom Vrankićem u emisiji Dobar, loš, zao Naše TV.

U zanimljivih 60 minuta emisije urednik i njegov gost dotakli su se brojnih tema koje su ključne za BiH, a i regiju.

Na samom početku emisije prokomentirali su medijski prostor u BiH. Krešić je ocijenio da je takav prostor jako šarolik. Dodao je kako je dobro što postoji veliki broj privatnih medija, ali i da je tužno što su javni mediji u jako teškoj poziciji.

“BHRT i radijski i televizijski poprilično neovisno proizvode svoj sadržaj, a moramo uzeti u obzir i gdje se proizvode jer je u ovoj državi sve važno. S druge strane imate dva entitetska emitera koji su servisi vladajućih struktura, odnosno vladajućih nacionalnih politika koji u njima vladaju”, kaže Krešić.

U emisiji se govorilo o europskom putu BiH, o medijskoj prašini Jean-Claude Junckera, izbornom zakonu, te su prokomentirali ratnu retoriku u izbornoj godini kao i krizu u SDA. Podsjetimo kako je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović u gostovanju na HRT-u izjavio kako “bez konflikta i rata nije moguć treći entitet”.

“Jedini način kako da ostanete u vlasti ili da dobijete dovoljan broj mandata je da dižete tlak ljudima. Vrlo teško je govoriti o onih 100.000 radnih mjesta koji su obećani. Zapravo, vjerojatno se može govoriti o 100.000 ljudi koji su napustili BiH. Dakle, jedini je način podizanje ratno-hušačkih tenzija koje će se prije svega obiti o glavu SDA za koju procjenjujem kako će poslije sljedećih izbora biti najveći gubitnik”, govori Krešić. Između ostalog, dodao je kako je SDA stranka koja koči sve procese u BiH, kao i put prema Europskoj uniji.

“Ono što predstavlja Barcelona u Španjolskoj, dakle jedan otpor prema unitarizmu to u BiH predstavlja Zrinjski koji je mnogo više od jednog nogometnog projekta”, poručio je Krešić.


Nema komentara

Anketa

Ustavi