RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Mušić: Prosvjedima boraca se upravlja iz Širokog Brijega

Napisano 01.03.2018. 23:14

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić kazao je u Mostaru da ne podržava način na koji su bivši borci blokirali puteve u Federaciji BiH.

"To je nešto što je vrlo... Ima neke druge elemente, ne znaju se neki nositelji aktivnosti, ta navodna spontana dešavanja. Međutim, kad se uđe u nekakvu komunikaciju sa tim ljudima, to je strašno dobro umreženo, uvezano. Po nekim procjenama centar tog dešavanja je u Širokom Brijegu", kazao je Mušić.

Grupe demobiliziranih boraca blokirale su jučer i sinoć petlju Šićki Brod na izlazu iz Tuzle prema Sarajevu, petlju Blatuša u Zenici, raskrsnicu magistralnih puteva M4 i M17 u mjestu Karuše, magistralni put M17 u mjestu Želeća kod Žepča, planinski prijevoj Ivan na magistralnom putu M17 Konjic-Sarajevo i Vogošćansku petlju na ulazu u Sarajevu, prenosi N1.

Od nabrojanih puteva svi su deblokirani osim petlje Šićki brod kod Tuzle gdje blizu 100 demobiliziranih boraca i dalje stoji na cesti.

Borci u svojim zahtjevima traže borački registar, borački dodatak, rješavanje materijalno-socijalnog statusa, usvajanje zakona o pravima demobiliziranih boraca, kao i ukidanje financiranja boračkih udruženja.


Nema komentara

Anketa

Ustavi