RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Kupres - 16. obljetnica akcije HVO-a "Zima 94" i oslobođenja dvije trećine općine

Napisano 04.11.2010. 08:34

Kupres - 16. obljetnica akcije HVO-a "Zima 94" i oslobođenja dvije trećine općine

Proslava svečanim mimohodom branitelja kupreškim ulicama
 
Izaslanstva su položila vijence i upalila svijeće na Suhom polju i Kupreškom polju, spomen-obilježju vukovarskim braniteljima

Obilježena je 16. obljetnica oslobođenja Kupresa. Upravo na jučerašnji dan, 3. studenoga 1994., postrojbe Hrvatskog vijeća obrane ušle su u grad Kupres. Akcijom HVO-a "Zima 94" oslobođene su dvije trećine kupreške općine, dok je njezin sjeverozapadni dio oslobođen godinu dana kasnije, akcijom Maestral.

Program obilježavanja 16. obljetnice oslobođenja Kupresa započeo je svečanim mimohodom branitelja kupreškim ulicama, predvođenih Vojnim orkestrom Oružanih snaga BiH, objavio je Radio Kupres. U crkvi Svete Obitelji služena je sveta misa za poginule. Don Dragan Jurić je u propovijedi istaknuo kako zahvaljujući braniteljima koji su oslobodili kupreški kraj od agresora danas živimo kao svoj na svome. Upriličen je koncert Orkestra Oružanih snaga BiH i Mješovitog zbora HKD Napredak iz Kupresa.

Obljetnica-1C

Izaslanstva su položila vijence i upalila svijeće na mjestima masovnih grobnica na Suhom polju i Kupreškom polju, na spomen-obilježju vukovarskim braniteljima te na grobištu ispred crkve.

|VL|Kupreški radio|


Nema komentara

Anketa

Ustavi