RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ljeti Jajce oživi, turistička "žetva" u kraljevskom gradu bit će dobra

Napisano 18.08.2017. 23:24

Turistička sezona u Jajcu došla je do svog vrhunca. Temelji se to na broju pješaka i automobila koji prolaze kroz kapije tog srednjovjekovnog grada ovih dana. Osim turista iz stranih zemalja, u Jajcu je i velik broj Jajčana koji žive u Švedskoj, Austriji, Njemačkoj, Nizozemskoj i drugim zemljama.

Posjet spomenicima kulture, prirodnim vrijednostima, vodopadu i Plivskim jezerima povećan je u odnosu na prošlu godinu pa u Jajcu očekuju dobru turističku “žetvu”. Velik broj Jajčana došao je proteklih dana kako bi prisustvovao blagdanima u rodnom gradu.

Tako se i kod crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije i Samostana svetog Luka okupio velik broj vjernika, što je osobito obradovalo fra Stipu Alandžaka, jajačkog župnika, koji je s vjernicima razgovarao ovih dana. Također je i ekipa Večernjega lista zabilježila zanimljive kadrove u kraljevskom gradu koji u ljetnim danima naprasno oživi zbog dolaska velikog broja ljudi.

Iz Njemačke smo došli na odmor u rodnu domovinu i uistinu smo sretni što svake godine uspijevamo odvojiti ovo vrijeme oko blagdana Velike Gospe kako bismo došli, prisustvovali događajima, družili se s obitelji i prijateljima. Velik broj ljudi je otišao, ali i mi, kao gastarbajteri, moramo priznati da nigdje nije lijepo kao doma. Jajce, zahvaljujući gospodarstvenicima, oživljava posljednjih godina i to je ono što se vidi, a politička situacija mora se poboljšati i vjerujemo kako bi tako sve krenulo naprijed, kazala je četveročlana obitelj koju smo zatekli u blizini samostana.


Nema komentara

Anketa

Ustavi