RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Lovrić ne odustaje od dužnosti predsjednice HHS-NHI-a

Napisano 12.06.2010. 23:05

Predsjedništvo HSS-NHI većinom je glasova u petak u Novome Travniku donijelo odluku o isključenju iz stranke predsjednice Ljiljane Lovrić a tu je odluku potvrdio i Glavni odbor stranke održan odmah nakon sjednice Predsjedništva. Predsjednica Ljiljana Lovrić je te odluke ocijenila nestatutarnim najavljujući da će ih osporiti sudskim putem.
Predsjednik Glavnog odbora stranke Krešimir Zubak pokrenuo je inicijativu za smjenu predsjednice Lovrić nakon što je početkom tjedna potpisala sporazum s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem. Zubak je naveo da za taj sporazum predsjednica nije imala potrebnu suglasnost stranke te da je time prekršila Statut. Na sjednici Predsjedništva održanoj iza zatvorenih vrata vrlo mučne su bile sjednice dva stranačka tijela. Pljuštale su  optužbe. Tijekom glasovanja u Predsjedništvu za opoziv i izbacivanje iz stranke  Ljiljane Lovrić glasovalo je 13 članova dok je četvero bilo protiv a dvoje suzdržano. Ovu je odluku kasnije potvrdila i većina članova u Glavnom odboru stranke. No, Ljiljana Lovrić odbacila je ove odluke, kako kaže, donesene u stranačkom puču.

- Sjednica je nestatutarna i nelegalna i sve odluke tamo donesene nemaju nikakvu pravnu snagu ili učinka. Po Statutu je definirano da predsjednika bira i smjenjuje Sabor stranke, rekla je Lovrić. Dodala je da odluke zasjedanja iz Novog Travnika ne prihvaća.

- Apsolutno sam uvjerena da će sud odbaciti njihove odluke jer je u pitanju klasični puč u kojem se nisu birala sredstva, dodala je.

HSS-NHI ranije je donio odluku da će samostalno nastupiti na izborima za sve razine vlasti. Do raskola u stranci došlo je zbog različitih gledanja trebaju li na predstojećim izborima biti ‘bliži’ bloku HDZ-a BiH ili pak HDZ-1990 i HSP-a, a dio je bio i za dogovor s Lijanovićima. /VL/


Nema komentara

Anketa

Ustavi