RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Medijska blokada: Opljačkan objekt kod Fojnice

Napisano 23.05.2010. 10:26

Sredisnja Bosna bez radijskog i TV signala zbog krađe na repetitoru
Zasad nepoznati počinitelji ovih su dana ponovno opljačkali objekt na Jasikovici, iznad Fojnice. Materijalna šteta procijenjena je na oko 100 tisuća KM, a puno veća od materijalne je šteta koju su pljačkaši napravili radio i televizijskim kućama koje su imale opremu instaliranu u ovom objektu. Riječ je o Radiju Herceg Bosne i HRTV Kiseljak.
Preko objekta na Jasikovici išla je naša veza za prijenos signala na odašiljač na Čubrenu koji pokriva prostor središnje Bosne i Sarajeva. Prekidom emitiranja programa na ovom području pričinjena nam je ogromna šteta u informativnom i marketinškom smislu, kazao je Željko Raguž, ravnatelj Radija Herceg Bosne.
Oštećen u pljački je i HRTV Kiseljak. Prema riječima Marka Budimira, šefa tehnike ove medijske kuće, zbog oštećenja prilikom pljačke bez radijskog i televizijskog signala ostala je cijela uskopaljska dolina, odnosno općine Bugojno, Jajce i Uskoplje.  Najgore je što će nam trebati barem još tjedan dana za nabavu i instaliranje nove opreme i ponovno puštanje signala, objasnio je Budimir. Inače, bez objekta na Jasikovici, odnosno postavljene opreme u njemu, središnja Bosna bi u ratu ostala bez telefonske veze sa svijetom. Objekt je i danas od iznimne važnosti za regiju središnje Bosne, kažu predstavnici HT-a Mostar, odnosno Telekomunikacijskog centra u Vitezu koji je njegov vlasnik,
Prema pravilima RAK, mi smo dijelove objekta dali na korištenje i drugim  korisnicima; drugim telekomoperaterima, Elektrodistribuciji, TV i radijskim kućama koje svojim signalom pokrivaju područje središnje Bosne. Svi su oni oštećeni u ovoj pljački koja je tek jedna od brojnih. Ovog puta šteta je najveća i kreće se između 50 i 100 tisuća KM. Počinitelji ni u jednom ranijem slučaju pljačke nisu pronađeni, izjavio je Željo Petrović, upravitelj TC Vitez. Vlasnici i korisnici objekta na Jasikovici naglašavaju kako očekuju brzu i učinkovitu policijsku istragu u najnovijem slučaju pljačke. Njima samima ostalo je pronaći nimalo lako rješenje kako sanirati nastalu štetu te na prikladan način osigurati objekt od nasrtaja pljačkaša.


Nema komentara

Anketa

Ustavi