RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Mještani Gojevića i Bakovića blokirali put do gradilišta

Napisano 23.10.2012. 11:14

Fojnica - Protesti protiv izgradnje mini hidrocentrale traju 70 dana

Mještani Gojevića i Bakovića blokirali put do gradilišta

■ Nisu dozvolili investitoru da doveze novi građevinski stroj
■ Predstavnik firme „Compani PEEB“ Zejd Dukmenić kazao je da je iznenađen ovakvim ponašanjem

Mještani fojničkih naselja Gojevići i Bakovići već 70 dana mirno protestiraju uz rječicu Željeznicu na lokalitetu Gotuša gdje bi trebala započeti izgradnja mini hidrocentrale „Luke“.

Sačuvati rijeku

Nakon što su radnici koje je angažirao investitor, travnička firma „Compani PEEB“, jučer pokušali dovesti još jedan građevinski stroj na lokalitet gdje je planirana izgradnja mini hidrocentrala, okupljeni mještani blokirali su put i tako spriječili njen transport do odredišta. Zbog toga se jučer na toj lokaciji promet odvijao otežano jer okupljeni mještani nisu odustajali od blokade zahtijevajući da se stroj vrati nazad.

Predstavnik okupljenih građana Anto Lovrić kazao je da ono što preživljavaju protekla 2,5 mjeseca postaje nepodnošljivo.
- Ustrajat ćemo u nastojanju da sačuvamo našu lijepu rijeku, ne samo ovu nego i sve rijeke u Fojnici gdje je predviđena izgradnja mini hidrocentrala. Smatramo da je uvezan politički vrh države s privatnim lobijem koji želi ostvariti ogromnu dobit, a obični narod ne dobiva skoro ništa.Ustrajat ćemo i pokušati iscrpiti sve dozvoljene mogućnosti da ovo sačuvamo. Dovezli su još jedan građevinski stroj i nekih četrdesetak zaštitara da bi se mi pomjerili, ali još jednom kažemo svi smo protiv izgradnje - rekao je Lovrić.

Predstavnik firme „Compani PEEB“ Zejd Dukmenić kazao je da je iznenađen ovakvim ponašanjem  mještana.
- Imamo svu potrebnu dokumentaciju, a ako ovi ljudi smatraju da je nešto nelegitimno, neka se žale institucijama koje su nam izdale dokumente i dozvole, a mi smo pogrešna adresa. Kada i ako sud donese odluku da prestanemo raditi, mi ćemo odustati, ali to se nije desilo navodi Dukmenić.

Vrijednost projekta

Dodao je da nadležni organi trebaju intervenirati i omogućiti im da nastave s radovima. - Do sada imamo 1,2 milijuna maraka troškova, a ukupna vrijednost projekta je više od pet milijuna KM. Nismo došli da se tučemo i da nekog provociramo, mi hoćemo da radimo - naglasio je Dukmenić.
Na pitanje je li ih netko obavijestio da je u tijeku sudski postupak o ovom predmetu, odgovorio je da nije.

| DA | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi