RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Mostar spreman za dolazak drugog čovjeka Vatikana

Napisano 23.01.2010. 04:04

kardinal bertoneMostar - Pripremni radovi u povodu sutrašnjeg dolaska drugog čovjeka Svete Stolice Tarcisija Bertonea u Mostar, ovih dana odvijali su se punom parom, piše Dnevni list.

 

Od radova vezanih uz samu katedralu Marije Majke Crkve, pa sve do sanacija na prometnicama koje je okružuju, vrijedni radnici činili su sve kako bi sutrašnja svečanost zaređivanja mons. Petra Rajića za biskupa protekla u najsjajnijoj atmosferi.

Pripremni radovi

Već na samom prilazu katedrali jučer su se mogli vidjeti brojni radnici koji su vršili sanacije na zelenim površinama i parkiralištu te mostarske prvostolnice.

Obavljali su se i preostali građevinski radovi na prelijepom zvoniku katedrale, a uglavnom su se odnosili na njegovu fasadu. Također je obavljeno redovito uštimavanje zvona ovog zvonika, kako bi njihov prelijepi zvuk još više uveličao sutrašnju svečanost.

Puštena je i voda na fontanama koje se nalaze u dvorištu mostarske prvostolnice, kako bi se testirale za dan velike svečanosti.
Sanacije su rađene i na prometnicama u blizini katedrale. Tako su komunalni radnici farbali nove prometne znakove po prometnicama kojim će se najvjerovatnije sutra kretati duga kolona vjerskih i državnih službenika.

Generalni vikar Mostarsko-duvanjske biskupije don Tomo Vukšić kaže kako unutar same katedrale nisu obavljene nikakve velike modifikacije te kako je jednostavno urađeno nekoliko sitnih sanacija kako bi se svečanost odvila u što ljepšoj i dostojanstvenijoj atmosferi.

Veliki videozid

Za vrijeme svečanosti u katedrali moći će biti jedino svećenici te ostali vjerski službenici i gosti, a nakon što se smjeste svi koji po protokolu moraju biti u njoj, moći će ući i obični ljudi te predstavnici medija, ali naravno s akreditacijama.

U dvorištu katedrale bit će postavljen veliki videozid preko kojeg će svi vjernici, koji ne mognu stati u katedralu, moći pratiti izravan prijenos svega što se u njoj događa. Čitav događaj izravno će prenositi i Federalna televizija, piše Dnevni list.

 

dnevni-list/rtm/hb.org


Nema komentara

Anketa

Ustavi